TV4 Play

2024-06-28 | Underhållning

TV4 Play har snabbt blivit en av Sveriges mest populära streamingplattformar, och det är lätt att förstå varför.

Med ett brett utbud av program, från spännande dramaserier och engagerande dokumentärer till underhållande reality-shower och nyhetsprogram, erbjuder TV4 Play något för alla smaker.

I den här guiden kommer vi att ta en närmare titt på vad TV4 Play har att erbjuda, hur du använder plattformen, och svara på vanliga frågor för att säkerställa att du får ut det mesta av din streamingupplevelse.

Vad är TV4 Play?

TV4 Play är en svensk streamingtjänst där du kan titta på TV-program, filmer och serier från TV4. På denna streamingtjänst kan du se både direktsända program, men även program i efterhand. Tjänsten har som sagt ett stort utbud av innehåll, allt från dokumentärer till reality-shower och dramaserier. TV4 Play gör det enkelt att hitta något som passar just din smak.

Som många kanske känner till var TV4 Play tidigare C More. Men i samband med att ägandet övergick till Telia sommaren 2023 så flyttades allt innehåll över till TV4 Play.

Vad kostar TV4 Play?

TV4 Play erbjuder både en gratisversion och betalalternativ för sina användare. För att använda den kostnadsfria versionen behöver du bara registrera ett konto, vilket inte kostar något. För de som vill ha fler funktioner och innehåll finns fyra betalvarianter.

TV4 Play+

En av dessa är TV4 Play+, som kostar 59 kronor i månaden. Med detta abonnemang får du möjlighet att streama allt från dessa tre TV-kanaler – TV4, Sjuan och TV12. Dessutom ingår förhandsvisningar och premiärer, barnprogram, samt ett bredare utbud av filmer, serier, dokumentärer och även ett fåtal utvalda sporter.

TV4 Play+ utan reklam

Detta paket kostar 149 kronor i månaden och inkluderar allt som ingår i TV4 Play+, med den stora skillnaden att den är reklamfri. Det ska dock även nämnas att man i detta paket får tillgång till 9 st ytterligare TV-kanaler och serier från Britbox.

TV4 Play Sport

Detta paket är för sportentusiaster och det kostar 399 kronor per månad. Du får allt från TV4 Play+ utan reklam, men också direktsändningar från Allsvenskan, Superettan, Svenska Cupen, UEFA Champions League, LaLiga, Sveriges herrlandskamper i fotboll, NBA, NFL, WRC och SDHL.

TV4 Play+ sport total

Detta är det dyraste paketet och kostar 549 kronor per månad. Förutom allt som ingår i TV4 Play Sport, får du också alla sändningar från SHL och HockeyAllsvenskan. Detta paket är perfekt för den som vill ha tillgång till ett komplett utbud av sportinnehåll, och allt annat som TV4 har att erbjuda.

TV4 play pris – lista

Nedanför ser du en komplett lista över de olika paketen, och hur mycket de kostar.

Paket

Pris/månad

TV4 Play

0 kr

TV4 Play+

59 kr

TV4 Play+ utan reklam

149 kr

TV4 Play+ sport

399 kr

TV4 Play+ sport total

549 kr

Är det gratis att titta på TV4 play?

Ja, det är gratis att titta på TV4 Play! Du kan skapa ett konto utan kostnad och få tillgång till många av de program och serier som finns på plattformen. Den kostnadsfria versionen ger dig möjlighet att streama en stor del av innehållet på TV4 Play, men det finns vissa begränsningar.

Med gratisversionen får du inte tillgång till hela biblioteket av filmer, serier och exklusivt innehåll som erbjuds i de betalda abonnemangen. För att se allt som finns på TV4 Play, inklusive reklamfria alternativ, fler TV-kanaler och sport, behöver du välja ett av de betalabonnemang som passar dina behov.

TV4 Play erbjudande

Just nu har TV4 Play sport erbjudande som är perfekt för alla sportälskare. Om du väljer att binda ditt abonnemang i sex månader kan du få runt 25% rabatt på två av deras sportpaket.

Med detta erbjudande kan du få TV4 Play+ Sport för endast 299 kronor per månad istället för det ordinarie priset. För ännu mer sportinnehåll kan du välja TV4 Play+ Sport Total till ett rabatterat pris av 449 kronor per månad.

Program som TV4 visar

TV4 har ett brett utbud av program som lockar många tittare varje vecka. Deras utbud innehåller allt från spännande serier och intressanta dokumentärer till roliga reality-shower och nyhetsprogram.

Det finns något för alla att titta på, vilket gör TV4-gruppen med alla dess kanaler till en favorit för många i Sverige. Nedanför ser du några av de mest populära programmen:

 • Robinson
 • Solsidan
 • Farmen
 • Bonde söker fru
 • Bachelor
 • Masked singer
 • Spårlöst
 • Halv åtta hos mig
 • Nyhetsmorgon
 • TV4 Nyheterna
 • Bachelor
 • Badhotellet
 • Kärleken flyttar in

Hur kan man kolla på TV4 Play?

Det finns flera olika sätt att se på TV4 Play, vilket gör det enkelt och bekvämt för alla. Först och främst kan du besöka deras webbsida på www.tv4play.se och streama direkt från din webbläsare.

För de som föredrar att använda en app, finns det även en TV4 Play-app som du kan ladda ner till din enhet. Appen är tillgänglig för både iOS och Android, vilket gör att du kan titta på dina favoritprogram oavsett vilken typ av smartphone eller surfplatta du använder.

Du kan också se på TV4 Play på din smart-TV och via TV-boxar från din operatör.

Slutligen går det såklart även att se streama TV4 Play via en hel del av marknadens alla mediaspelare som t.ex. Apple TV och Google Chromecast.

TV4 Play logga in – hur gör man?

Det är väldigt enkelt att logga in på TV4 Play, men det kan variera något beroende på vilken enhet du använder. Nedanför ser du steg för steg hur du loggar in på de olika enheterna.

Via TV

 1. Öppna TV4 Play-appen på din TV och välj ”Logga in” eller gå till menyn och välj ”Min sida” och sedan ”Logga in”.
 2. Du kan välja att logga in med antingen en QR-kod eller en aktiveringskod.
 3. Om du väljer aktiveringskod, gå till aktivera.tv4play.se på din mobil, surfplatta eller dator och fyll i koden som visas på din TV. Om du väljer QR-kod, så ska du skanna koden och så skickas du automatiskt till sidan där koden redan är ifylld.
 4. Ange dina inloggningsuppgifter.
 5. Klicka på ”Fortsätt”, så är du färdig!

Via iPhone/iPad

 1. Öppna TV4 Play-appen.
 2. Gå till ”Logga in” i det övre högra hörnet.
 3. Ange din e-postadress och lösenord.
 4. Klicka på ”Fortsätt”. Nu är du inloggad!

Via Android-mobil eller surfplatta

 1. Starta TV4 Play-appen.
 2. Klicka på ”Logga in” uppe till höger.
 3. Ange din e-postadress och lösenord.
 4. Välj ”Fortsätt”. Sedan är du klar!

Via dator

 1. Gå in på tv4play.se på din webbläsare.
 2. Tryck på ”Logga in” i det övre högra hörnet.
 3. Ange din e-postadress och lösenord.
 4. Klicka på ”Fortsätt”. Nu är du inloggad!

Vanliga frågor och svar om TV4 Play

Nu kommer vi gå igenom ett par vanliga frågor gällande TV4 Play, och även ge svaren på dessa frågor.

Hur många kan titta på TV4 Play samtidigt

Det går att streama på 2 enheter samtidigt på TV4 Play, men där går gränsen.

Hur får man TV4 Play på tv?

För att se TV4 Play på din TV behöver du en smart-TV. Där kan du enkelt ladda ner TV4 Play-appen, med hjälp av Google Play eller App Store.

Varför kan jag inte se TV4 Play

Det är svårt att säga exakt vad problemet beror på. Det kan vara att två enheter redan använder TV4 Play. Försök att logga ut från ditt konto och logga in igen. Om problemet kvarstår, kontakta deras kundsupport för hjälp.

Hur installera man TV4 play på Samsung Smart TV

För att installera TV4 Play på din Samsung Smart TV, behöver du gå in på Google Play och söka efter TV4 Play. Då kommer du få upp appen som du enkelt kan installera gratis.

Vad Kostar TV4 Play i månaden?

TV4 Play har olika abonnemang:

 • TV4 Play – gratis
 • TV4 Play+ – 59 kronor per månad.
 • TV4 Play+ utan reklam – 149 kronor per månad.
 • TV4 Play Sport – 399 kronor per månad.
 • TV4 Play+ Sport Total – 549 kronor per månad.

Fungerar TV4 Play utomlands?

TV4 Play kan inte visa sina program för tittare som befinner sig utanför Sverige på grund av sändningsrättigheter. Men med en VPN-tjänst kan du kringgå denna begränsning och titta på TV4 Play även när du är utomlands.

Kan inte logga in på TV4 Play – vad kan det bero på?

Om du har problem med att logga in på TV4 Play, är den vanligaste orsaken att din mejladress eller ditt lösenord är felaktigt. Kontrollera därför först och främst att du har skrivit in dem korrekt.

Om problemet kvarstår kan det vara ett nätverksproblem. Försök att logga in via ett annat nätverk, till exempel genom att stänga av WiFi och använda mobildata istället. Om du befinner dig utanför EU/EEA kan som sagt tjänsten vara otillgänglig, såvida du inte använder en VPN-tjänst.

Liknande texter

Netflix

Netflix har blivit en av de mest populära streamingtjänsterna i världen, med miljontals användare som varje dag tittar på filmer, serier och dokumentärer. Men vad är det som gör Netflix så speciellt? Hur fungerar tjänsten och vad kan du förvänta dig som användare? I...

Britbox Sverige

Välkommen till din guide för Britbox i Sverige! Om du gillar brittiska TV-serier och filmer, har du kanske hört talas om Britbox. Det är en streamingtjänst som har massor av brittiska program och filmer. I den här guiden kommer vi att berätta allt du behöver veta om...

Övriga ämnen