Telge Energi

Telge Energi

2024-07-05 | Energi

Telge Energi är ett elbolag som satsar på hållbarhet. Med Telge Energi får du alltid 100% förnybar energi. Det betyder att all el du använder kommer från källor som sol, vind och vatten.

I den här texten får du veta allt om Telge Energi – hur de arbetar för miljön, vad de erbjuder sina kunder och hur de är med och göra en positiv skillnad för vår planet.

Om Telge Energi

Som vi nämnde i inledningen är Telge Energi ett elbolag som fokuserar på hållbarhet och erbjuder sina kunder 100% förnybar energi, såsom sol-, vind- och vattenkraft.

Bolaget har fått höga betyg i kundnöjdhets-undersökningar och har en stark kundservice. Telge Energi erbjuder både rörliga och fasta elavtal utan bindningstid för privatpersoner.

De har även tillval för svenskproducerad solel och vindkraft, vilket gör det möjligt för kunderna att ytterligare minska sin klimatpåverkan. För företagskunder finns specialanpassade elavtal med fokus på förnybar energi.

Telge Energi elavtal

Telge Energi erbjuder flera typer av elavtal som passar olika behov. Du kan välja mellan rörliga avtal, där priset ändras varje månad beroende på marknaden, och fasta avtal, där priset är låst under en viss period.

Dessutom har de elavtal som är helt fria från bindningstid, vilket ger dig flexibilitet att byta när du vill. Som vi har nämnt tidigare så består alla elavtal hos Telge Energi av 100% förnybar energi från källor som sol, vind och vatten. Detta gör det enkelt att göra ett miljövänligt val för din elförbrukning.

Telge Energi elpriser

Nedanför ser du en tabell på de två olika elavtalen, dess bindningstider samt kostander:

Elavtal

Bindningstid

Bindningstid

Detaljer

Rörligt elavtal

Ingen bindningstid

ca 59 kr/månaden

Populäraste valet, priset ändras varje månad baserat på marknaden.

Elavtal timpris

Ingen bindningstid

ca 59 kr/månaden

Bra val för husägare, priset varierar timme för timme beroende på elförbrukning och marknadspris.

 

Telge Energi spotpris

På Telge Energis hemsida finns en sektion kallad ”Dagens spotpris” där du kan se dagens aktuella spotpris på el från Nord Pool Spot, den nordiska elbörsen. Varje dag kl. 15 publicerar de även morgondagens spotpris. Denna information hjälper kunder att hålla sig uppdaterade om de senaste elpriserna och planera sin elförbrukning mer effektivt.

Bindingstider & avgifter

Hos Telge Energi är elavtalen helt utan bindningstid, vilket ger dig friheten att byta avtal när du vill utan några långsiktiga åtaganden. Detta innebär att du inte är låst till ett avtal och kan anpassa ditt elavtal efter dina behov och förändringar i elmarknaden.

Det rörliga elavtalet innebär att priset ändras varje månad beroende på marknadspriser, vilket är populärt bland många kunder. Elavtalet med timpris är särskilt fördelaktigt för husägare eftersom priset varierar timme för timme baserat på din elförbrukning och marknadspriser. Trots att priset för elen varierar brukar det ligga på runt 59 kr i månaden på ett snitt för båda elavtalen.

Som vi har nämnt tidigare ser Telge Energi till att all energi som levereras kommer från 100% förnybara källor som sol, vind och vatten. Detta gör att du kan känna dig trygg med att ditt val av elavtal bidrar till en hållbar framtid samtidigt som du har kontroll över dina kostnader och avtal.

Telge Energi erbjudande

Telge Energi erbjuder generösa rabatter för både pensionärer och studenter. Som senior kan du teckna ett rörligt elavtal och njuta av 6 månaders fri avgift. Detta gäller även för studenter, som får samma erbjudande.

Båda grupperna får möjlighet att spara pengar samtidigt som de har tillgång till 100% förnybar energi. Dessa rabatter gör det enklare för seniorer och studenter att välja ett miljövänligt elavtal som passar deras budget och behov.

Telge Energi faktura

Undrar du hur man betalar faktura på Telge Energi? När du loggar in på ditt bankkonto kan du enkelt se hur du betalar fakturan. För att aktivera e-faktura anmäler du dig via din internetbank eller genom att logga in på Telge Energi Mina sidor. Denna metod gör betalningen väldigt smidig och enkel.

Du kan även välja att få faktura via mejl eller hem till brevlådan. Du ansöker om detta på ”Mina sidor” på Telge Energis hemsida.

Telge Energi logga in BankID – hur gör man?

För att logga in på Telge Energi med BankID, följ dessa steg:

 1. Gå till Telge Energis hemsida.
 2. Klicka på ”Mina sidor” uppe i högra hörnet.
 3. Välj att logga in med BankID eller lösenord.
 4. Använd BankID eller ange ditt lösenord för att logga in.

Nu är du inloggad och kan hantera dina ärenden på Mina sidor!

Så kommer du åt ”mina sidor” på Telge Energi

För att komma åt ”Mina sidor” på Telge Energi använder du samma inloggningsprocess som tidigare nämnts.

Gå till deras hemsida, klicka på ”Mina sidor” i det övre högra hörnet, och välj att logga in med antingen BankID eller lösenord. När du är inloggad kan du enkelt hantera dina ärenden, se din elförbrukning och dina fakturor.

Telge Energi kontakt & kundtjänst

Telge Energi erbjuder flera sätt att kontakta kundtjänst. På deras hemsida finns en omfattande FAQ-sektion där du kan hitta svar på många vanliga frågor. Du kan också använda deras chattrobot Elsa för snabb hjälp direkt på hemsidan. För att skicka ett mejl, använd kontaktformuläret som även den finns på deras hemsida.

Om du föredrar att ringa, här är kontaktinformation:

 • Privat & Företag: 010-810 99 00
 • Från utlandet: +46 10-810 99 00
 • Uppsägning: 010-810 99 03

Förväntad väntetid kan vara upp till 30 minuter.

Deras öppettider är:

 • Måndag, Tisdag, Torsdag: 8.30-17.00
 • Onsdag: 9.00-17.00
 • Fredag: 8.30-15.00

Ladda ner deras app

Du kan ladda ner Telge Energi app från din telefons appbutik. För att logga in i appen använder du BankID eller lösenord, precis som du gör på webbplatsen.

Appen erbjuder samma funktioner som på hemsidan, vilket gör att du kan hantera dina elavtal, övervaka din elförbrukning och betala fakturor direkt från din telefon. Detta gör det enkelt och bekvämt att hålla koll på allting som rör din el, oavsett var du befinner dig.

Sammanslagning med Fortum

Den 1 oktober kommer Telge Energi att slå samman med Fortum. Alla elavtal flyttas då över till Fortum automatiskt, så du behöver inte oroa dig.

Dina nuvarande avtal, priser, villkor och eventuella rabatter förblir desamma. Som kund kan du vara trygg med att allt sker automatiskt och att din elförsörjning fortsätter precis som vanligt, utan några förändringar.

Telge Energi omdöme – Fördelar och nackdelar

Telge Energi är ett populärt val bland kunder som värdesätter hållbarhet och förnybar energi. Företaget erbjuder elavtal som är helt baserade på förnybara källor, vilket har gett dem många nöjda kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex (SKI).

Deras affärsmodell med låg prispåslag och ingen bindningstid gör dem till ett attraktivt alternativ. Dock har de fått sämre betyg på vissa recensionssidor och har ett begränsat utbud av elavtal.

 

Fördelar

 • Många nöjda kunder enligt SKI
 • 100 % förnyelsebar el
 • Endast 5 öre påslag
 • Ingen bindningstid

Nackdelar

 • Lite sämre betyg på Reco och Trustpilot
 • Endast två olika elavtal – kunde varit fler alternativ

Liknande texter

Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. De förser både privatpersoner och företag i Göteborgs med olika energitjänster som el, fjärrvärme, och gas. Deras mål är att erbjuda pålitlig och miljövänlig energi för att göra staden grönare och mer...

Övriga ämnen