Göteborg Energi

Göteborg Energi

2024-07-03 | Energi

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. De förser både privatpersoner och företag i Göteborgs med olika energitjänster som el, fjärrvärme, och gas. Deras mål är att erbjuda pålitlig och miljövänlig energi för att göra staden grönare och mer hållbar.

I den här artikeln får du veta mer om vad Göteborg Energi gör, vilka tjänster de erbjuder och hur de arbetar för en bättre framtid.

Om Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Företaget säljer som sagt el till både privatpersoner och företag i Göteborg och Västsverige, och deras el kommer från 100 % fossilfria källor, som vanligtvis kommer från vattenkraft.

De erbjuder olika typer av elavtal, som rörligt, fast, timpris och mix. Göteborg Energi har även miljötillval för vind- och solkraft. Bolagets vinster återinvesteras i staden, vilket stärker den lokala ekonomin.

Göteborg Energis elavtal

Göteborg Energi erbjuder flera olika typer av elavtal som passar både privatpersoner och företag. Som vi nämnde i inledningen kan du välja mellan rörligt elpris, fast elpris, timprisavtal eller mixavtal, beroende på vad som passar dig bäst.

Med rörligt elpris följer kostnaden marknadens svängningar, medan fast elpris ger dig en stabil kostnad under avtalsperioden. Timpris Göteborg Energi låter dig anpassa din elanvändning efter de timmar när elen är billigast. Mixavtalet består av 50 % fast elpris och 50 % rörligt elpris.

Alla avtal erbjuder 100 % fossilfri el, och du kan även välja till el från sol- eller vindkraft för en ännu mer miljövänlig el.

Deras elpriser

Här är en tabell över Göteborg Energis olika elavtal:

Avtalstyp

Bindningstid

Månadskostnad

Detaljer

Rörligt elpris

Ingen

ca 158 kr

Deras populäraste avtal

Fast elpris

1 år

ca 318 kr

Fast kostnad under 1 år

Timprisavtal

Ingen

ca 163 kr

Pris varierar timme för timme

Mixavtal

1 år

ca 237 kr

Kombination av fast och rörligt

Fast elpris

6 månader

ca 322 kr

Fast kostnad under 6 månader

 

Bindningstider & avgifter

Göteborg Energi erbjuder olika elavtal med varierande bindningstider och månadskostnader. För rörligt elpris och timprisavtal finns ingen bindningstid, med kostnader runt 158 kr respektive 163 kr per månad.

Fast elpris kan tecknas med antingen 1 års bindningstid för ca 318 kr per månad eller 6 månaders bindningstid för ca 322 kr per månad. Mixavtalet har en bindningstid på 1 år och kostar ca 237 kr per månad.

Göteborg Energi erbjudande

Göteborg Energi har för närvarande tyvärr inga erbjudanden eller rabatter. De fokuserar istället på att ge sina kunder den bästa möjliga servicen och hållbara energilösningar.

Göteborg Energi logga in – hur gör man?

Följ dessa steg för att logga in på Göteborg Energi:

 1. Gå till Göteborg Energis hemsida.
 2. Klicka på ”Logga in” i högra hörnet högst upp på sidan.
 3. Välj antingen ”Privat och enskild firma” eller ”Företag”.
 4. Logga in med antingen BankID eller ditt användarnamn och lösenord.
 5. Klar!

Så kommer du åt ”mina sidor” på Göteborg Energi

För att komma åt Göteborg Energi mina sidor, behöver du bara logga in genom att följa stegen som vi visade ovan. När du har loggat in går du sedan in på din profil där du hittar ”mina sidor”. Här kan du hantera dina tjänster, se fakturor och få en översikt över din energiförbrukning.

Göteborg Energi kundtjänst

Göteborg Energi kontakt erbjuder flera sätt att få hjälp via deras kundtjänst. Du kan hitta svar på vanliga frågor i deras FAQ-sektion. För direkt hjälp kan du chatta med deras kundservice eller skicka ett mejl via deras webbplats.

Om du föredrar att prata med någon kan du ringa dem på 031-62 62 62. Det finns även möjlighet att boka en tid för att bli uppringd av deras supportteam. Dessa alternativ gör det enkelt att få den hjälp du behöver.

Fördelar och nackdelar med Göteborg Energi

Göteborg Energi erbjuder hållbara energilösningar och flera avtalsalternativ men har fått blandade recensioner och upplevs som något dyra av vissa kunder.

Fördelar

 • Många olika avtalsformer
 • Vinstöverskott återinvesteras i Göteborgs stad
 • Miljövänligt tillval för vind- och solkraft
 • Alltid 100 % fossilfri el
 • Certifierade med Schysst elhandel

Nackdelar

 • Medel kundnöjdhet enligt SKI (2023)
 • Påslag och avgifter kunde varit billigare
 • Bara 2.3/5 i omdöme hos Trustpilot

Liknande texter

Telge Energi

Telge Energi är ett elbolag som satsar på hållbarhet. Med Telge Energi får du alltid 100% förnybar energi. Det betyder att all el du använder kommer från källor som sol, vind och vatten. I den här texten får du veta allt om Telge Energi - hur de arbetar för miljön,...

Övriga ämnen