Göta Energi

Göta Energi

2024-07-05 | Energi

Göta Energi har snabbt blivit ett av de största elbolagen i Sverige, och faktum är att de senaste fem åren har de växt mest av alla elbolag i hela landet. De fokuserar på att vara miljövänliga och all deras el kommer från förnybar vattenkraft. Detta gör dem till ett bra val för dig som vill ha ren och hållbar energi.

Under 2023 blev Göta Energi en del av Fortum, som är ett annat stort elbolag. Detta innebär att alla deras elavtal numera finns under Fortums varumärke. För att ta reda på allt om Göta Energi, deras tjänster och varför de är så populära, läs vidare!

Om Göta Energi

Göta Energi är ett av Sveriges snabbast växande elbolag och erbjuder el från 100% förnybar vattenkraft. Företaget är känt för sina flexibla avtal som passar både hushåll och företag. Bland deras erbjudanden finns både rörliga och fasta priser, samt unika avtal som kombinerar dessa, exempelvis fast pris under vintern och rörligt pris på sommaren.

De strävar efter att vara ett prisvärt alternativ och erbjuder bland annat ”Spot On”-avtal, som har låga påslag och inkluderar en timmes gratis el varje dag. De fokuserar också mycket på kundnöjdhet och erbjuder olika kampanjer och rabatter.

Göta Energi Svartlistade av Konsumentverket

Något som är lite oroande är att Göta Energi har blivit svartlistade av Konsumentverket på grund av ett stort antal kundklagomål. Många kunder har rapporterat att deras avtal förlängts utan deras vetskap, vilket har lett till oväntade kostnader. Dessutom har det förekommit klagomål om felaktiga brytavgifter som kunder har blivit debiterade när de valt att byta elbolag.

Men med tanke på att Göte Energi som sagt upphört och numera heter Fortum är detta förhoppningsvis inget som man behöver oroa sig över längre.

Göta Energi elavtal

Göta Energi erbjuder en mängd olika elavtal för att passa både hushåll och företag. Deras avtal inkluderar både rörliga och fasta priser, samt unika kombinationsavtal där du betalar ett fast pris under vintern och ett rörligt pris under sommaren.

En av deras mest populära avtalsformer är ”Spot On”, som erbjuder låga påslag och inkluderar en timmes gratis el varje dag, vilket kan minska din elräkning. Detta avtal är särskilt attraktivt för dem som vill ha en prisvärd lösning.

Som vi har nämnt tidigare levererar Göta Energi endast el från 100% förnybar vattenkraft, vilket gör dem till ett miljövänligt val. De är engagerade i hållbarhet och strävar efter att minska sin miljöpåverkan. Detta gör dem till ett utmärkt val för kunder som vill kombinera prisvärdhet med miljömedvetenhet.

Förutom deras standardavtal erbjuder de ofta kampanjer och specialerbjudanden som kan ge ytterligare besparingar eller förmåner. Deras avtal är utformade för att vara enkla att förstå och teckna, vilket gör det lätt för nya kunder att byta till Göta Energi.

Göta Energi elpriser

Nedanför ser du en tabell över Göta Energis olika elavtal och vad de erbjuder:

Avtal

Bindningstid

Prisstruktur

Månadsavgift

Elpris

Erbjudande

Uppsägningstid

Spot On

Ingen bindningstid

Rörligt med månadspris

49-69 kr/månaden

Volymvägt spotpris + tillägg

0 kr i månadsavgift i 12 mån, 1 timme el gratis per dag (Bonustimmen)

90 dagar

Vinter-trygg

24 månader

Fast pris vinter, rörligt pris sommar

39-59 kr/månaden

Bundet vinterpris kommuniceras i juli. Rörligt sommarpris (Spot on)

Inget erbjudande

90 dagar

Timpris

Ingen bindningstid

Rörligt med timpris

39 kr/månaden

Spotpris + tillägg enligt faktisk förbrukning/timme

Inget erbjudande

Ingen

Fast-el

18 månader

Fast kWh-pris

49-69 kr/månaden

Fast pris under hela avtalsperioden

Inget erbjudande

30 dagar

 

 

Bindingstider & avgifter

När du väljer ett elavtal hos Göta Energi är det viktigt att förstå bindningstiderna och avgifterna som gäller för varje avtal:

Spot On

 • Bindningstid – Ingen bindningstid
 • Månadsavgift – 49-69 kr/månaden

Vintertrygg

 • Bindningstid – 24 månader
 • Månadsavgift – 39-59 kr/månaden

Timpris

 • Bindningstid – Ingen bindningstid
 • Månadsavgift – 39 kr/månaden

Fast-el

 • Bindningstid – 18 månader
 • Månadsavgift – 49-69 kr/månaden

Göta Energi uppsägningstid

När du tecknar ett elavtal hos Göta Energi är det viktigt att vara medveten om de olika uppsägningstiderna för varje avtal.

Spot On och Vintertrygg har båda en uppsägningstid på 90 dagar, vilket innebär att du måste meddela dem tre månader i förväg om du vill avsluta avtalet.

Timpris-avtalet, å andra sidan, har ingen uppsägningstid, vilket ger dig flexibiliteten att avsluta avtalet när som helst utan förvarning. Fast-el-avtalet har en uppsägningstid på 30 dagar, vilket innebär att du behöver ge en månads varsel innan du avslutar avtalet.

Att känna till dessa uppsägningstider hjälper dig att planera och hantera dina elavtal på ett smidigt sätt.

Göta Energi erbjudande

Göta Energi är ett av de energibolagen som erbjuder flest rabatter och erbjudanden i Sverige.

Ett av deras mest populära avtal är Spot-On, som inkluderar tre olika erbjudanden – 0 kr i månadsavgift under de första 12 månaderna, 500 kr rabatt på elen under ett år, samt ”Bonustimmen” som ger en timmes gratis el varje dag. Utöver det erbjuder de även generös rabatter för seniorer/pensionärer, samt studenter.

Göta Energi faktura

Om du är kund och vill se dina fakturor, kan du logga in på Göta Energi Mina sidor via Fortum. Efter inloggning hittar du all fakturainformation under sektionen ”Ditt elavtal”. Det är ett enkelt och smidigt sätt att hålla koll på dina betalningar och avtal.

Göta Energi logga in – hur gör man?

För att logga in på ditt Göta Energi-konto, följ dessa steg:

 1. Gå till Fortums hemsida: www.fortum.se.
 2. Klicka på ”Logga in” uppe i högra hörnet.
 3. Välj om du vill logga in som privatperson eller företag.
 4. Logga in med BankID eller användarnamn och lösenord.
 5. Klar!

Dessa steg hjälper dig att enkelt och smidigt få tillgång till ditt konto hos Göta Energi via Fortum.

Göta Energi kontakt & kundtjänst

Även kontakten och kundtjänsten för Göta Energi hanteras genom Fortum. På Fortums hemsida kan du skicka frågor via meddelandeformulär. Du kan också nå deras kundtjänst på telefonnummer 020 – 46 00 00, vardagar mellan 08:00 och 17:00.

Dessutom finns en sektion med ”Vanliga frågor och svar” på deras hemsida, vilket kan vara mycket hjälpsamt för att hitta snabba lösningar på vanliga problem och frågor.

Göta Energi app

Efter att Göta Energi blev en del av Fortum, används nu Fortums app för att hantera ditt elavtal. Appen är gratis att ladda ner från där appar finns tillgängliga. Den fungerar i princip på exakt samma sätt som Fortums webbplats och är väldigt lätt att använda. Genom appen kan du hantera ditt elavtal, se dina fakturor och övrigt.

Göta Energi omdöme – fördelar och nackdelar

Göta Energi erbjuder ett brett utbud av elavtal och är känt för sina många erbjudanden och rabatter. De har låga avgifter och all el kommer från förnybar vattenkraft, vilket gör dem till ett miljövänligt val. Dock har de blivit svartlistade av Konsumentverket på grund av kundklagomål, vilket är något att överväga innan man tecknar ett avtal.


Fördelar

 • Många olika elavtal att välja mellan
 • Många erbjudanden och rabatter
 • Låga avgifter
 • Endast el som kommer från förnybar vattenkraft


Nackdelar

 • Svartlistade av Konsumentverket

Liknande texter

Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. De förser både privatpersoner och företag i Göteborgs med olika energitjänster som el, fjärrvärme, och gas. Deras mål är att erbjuda pålitlig och miljövänlig energi för att göra staden grönare och mer...

Övriga ämnen