Ringa med dolt nummer

Ringa med dolt nummer – så gör du

2024-06-30 | Teknik

Att ringa med dolt nummer innebär att din mottagare inte kan se vem som ringer eftersom ditt telefonnummer inte visas på deras skärm. Detta kan vara användbart i situationer där du vill behålla din anonymitet eller förhindra att ditt nummer sparas av mottagaren.

Det finns flera sätt att ringa med dolt nummer, till exempel genom att använda inbyggda funktioner i din telefon och med hjälp av olika appar.

Olika sätt att dölja nummer

Som vi nämnde i inledningen finns flera olika sätt att dölja sitt telefonnummer när man ringer ett samtal. Nedan går vi igenom de vanligaste sätten att ringa med dolt nummer, så att du kan välja den metod som passar dig bäst.

Inställningarna på telefonen

För att dölja ditt nummer när du ringer kan du göra inställningar direkt på din telefon. Nedanför ser du steg-för-steg-guider för både iPhone och Android.

iPhone

Såhär kan du ringa från dolt nummer iPhone:

  1. Öppna Inställningar och tryck på ”Telefon”.
  2. Scrolla ned till ”Visa mitt nummer” och tryck på den.
  3. Stäng av ”Visa mitt nummer”.

Android

Såhär kan du ringa från dolt nummer Android:

  1. Öppna Telefon-appen.
  2. Välj ”Mer” (den med tre punkter).
  3. Tryck på ”Inställningar”.
  4. Gå in på ”Samtalsinställningar”.
  5. Välj ”Ytterligare inställningar”.
  6. Stäng av inställningen bredvid ”Visa uppringnings-ID”.

Slå prefix före det nummer du vill ringa

Ett väldigt enkelt sätt att dölja sitt telefonnummer är att använda ett prefix före det nummer man vill ringa. Prefixet kan variera beroende på telefonoperatör, men oftast är det #31# som används för att dölja numret.

För att göra detta slår man helt enkelt in #31# följt av det telefonnummer man vill ringa. När man använder detta prefix kommer telefonnumret inte att visas för mottagaren av samtalet. Detta är en snabb och enkel metod för att skydda sin identitet när man ringer.

Hemligt nummer från din operatör

Många telefonoperatörer har en tjänst som kallas ”Hemligt nummer” eller ”Dolt nummer”. När denna tjänst är aktiverad, blir ditt telefonnummer automatiskt dolt för alla du ringer. För att använda denna tjänst behöver du kontakta din operatörs kundtjänst eller logga in på ditt konto på operatörens hemsida.

Appar för att ringa anonymt

Det finns ett flertal appar tillgängliga som gör det möjligt att ringa anonymt och dölja sitt nummer. Dessa appar är utformade för att skydda din identitet och kan användas både för iOS och Android-enheter. Apparna är oftast väldigt lätta att använda, och de flesta är även gratis.

Finns det en skillnad mellan dolt nummer och hemligt nummer?

Ja, det finns en skillnad mellan dolt nummer och hemligt nummer. Ett hemligt nummer innebär att ditt telefonnummer inte är tillgängligt för nummerupplysningstjänster såsom Hitta.se eller Eniro.se, och det syns inte heller när du ringer någon.

Ett dolt nummer innebär att ditt telefonnummer inte visas för den du ringer till. Den här funktionen kan aktiveras antingen tillfälligt för specifika samtal eller ställas in som en permanent inställning på din telefon. När du ringer med dolt nummer, ser mottagaren bara ”dolt nummer” eller ”okänt uppringnings-ID” på sin display.

Liknande texter

Spela in samtal iPhone – hur gör man?

Att spela in samtal kan vara användbart i många situationer, till exempel för att spara viktiga intervjuer eller konversationer. Det finns dock många som inte riktigt vet hur man gör det. Om du är en av dem och vill lära dig hur man spelar in samtal på iPhone har du...

Internetdelning iPhone & Samsung – så gör du

Internetdelning är en funktion som gör att du kan dela din mobiltelefons internet med andra enheter, som surfplattor och datorer. Det betyder att du t.ex. kan använda din iPhone- eller Samsung telefon som en liten router, så att andra enheter kan ansluta till internet...

Övriga ämnen