InfoTech Umeå

För ett framgångsrikt Västerbotten

Infotech Umeå är en satsning inom Uminova Innovation. Vi jobbar för att Västerbotten ska bli en av världens bästa platser för tech-bolag att växa och nå en internationell marknad. Det gör vi på flera sätt. 

Vi synliggör
Vi bevakar och synliggör IKT*-branschen. Här på infotechumea.se lägger vi upp de senaste branschnyheterna från regionen. Vi ser också till att svenska och utländska nyckelaktörer och medier känner till vad som händer hos oss och den potential som finns här.

Vi skapar mötesplatser
På evenemang som Umeå Tech Arena och våra mingelträffar kan du som jobbar eller vill jobba med IKT bekanta dig med intressanta bolag och initiativ, knyta kontakter och inspireras till att tänka större. Vi lägger särskilt krut på att sporra entreprenörer med startup-ambitioner och pusha branschen i fråga om hållbarhet, ökad jämställdhet och mångfald.

Vi hjälper dig
Du som har en bra affärsidé ska få den stöd du behöver för att förverkliga den. Vi vänder oss till dig som redan jobbar i näringslivet, studerar eller forskar. På Uminova Innovation, som Infotech Umeå är en del av, finns affärscoacher som är specialiserade på techbolag och har egen erfarenhet av att driva framgångsrika startups. Här får du stöd redan från idéstadiet. När du känner dig redo är du välkommen att söka in till vårt startup-program, där du under ett halvårs tid får hjälp att metodiskt utveckla din idé till en internationellt gångbar produkt.

Hör av dig till oss så berättar vi mer!
Kontakt: maria.olofsson@uminovainnovation.se

Våra ägare
Infotech finansieras av Umeå kommun, Umeå universitet, Region Västerbotten, Västerbottens Läns Landsting och EU:s regionala utvecklingsfond.

*IKT står för informations- och kommunikationsteknik