Hur stoppa facebooks AI bot?

Hur stoppa Facebooks AI bot?

2024-07-11 | AI

Meta, företaget som äger Facebook och Instagram, har nyligen skapat en ny AI-robot. Denna AI ska använda användarnas inlägg och kommentarer (inklusive dina) för att lära sig mer och utvecklas. Detta har gjort vissa användare irriterade då de inte vill att deras inlägg ska analyseras av en AI.

Lyckligtvis finns det sätt att stoppa detta från att hända. I den här artikeln kommer vi att förklara hur du kan hindra Facebooks AI-robot från att använda dina inlägg.

Facebook vill använda dina inlägg för att träna sin AI

I slutet av maj i år uppdaterade Meta sin integritetspolicy. Den nya policyn gör det möjligt för företaget att använda dina inlägg och bilder för att träna och utveckla deras AI-teknologi. Målet med detta är att förbättra de tjänster och funktioner som plattformen erbjuder genom att göra AI smartare och mer effektiv.

AI kan exempelvis användas för att bättre förstå användarnas behov, förbättra annonsering och utveckla nya funktioner som gör användarupplevelsen smidigare och mer personlig. Trots dessa fördelar har uppdateringen fått kritik från vissa användare som är oroade över sin integritet och inte vill att deras inlägg ska analyseras av en AI.

Så stoppar du Facebooks AI bot – steg-för-steg

För de som inte vill att AI ska ta del av deras inlägg finns som tur är ett sätt att stoppa detta från att hända. Gör så här:

1. Gå in på följande länk: Facebooks hjälpcenter.

2. Klicka sedan på ”loggar in på ditt Facebook-konto”, och logga in på ditt konto.

3. När du har loggat in får du upp ett formulär som heter ”Invänd mot att din information används för AI hos Meta” – detta ska du fylla i.

4. I formuläret behöver du fylla i följande:

  • Hemland
  • E-postadress
  • ”Berätta hur behandlingen av information påverkar dig”
  • ”Ange eventuell övrig information som kan hjälpa oss att granska din invändning”

5. När du har fyllt i all information, skicka in formuläret!

Högst troligen kommer Meta godkänna din begäran och din information kommer inte användas för att träna deras AI.

Facebook har tillgång till din information

När du skapade ditt Facebook-konto från första början, gick du med på deras användarvillkor som inkluderade att företaget kunde använda din text, dina foton och annan information för sina egna ändamål. Nu vill Facebook helt enkelt bara förlänga detta så att de kan träna deras AI-teknologi.

Om du inte aktivt invänder mot detta genom att fylla i formuläret som Facebook tillhandahåller, kommer Meta att använda din information för att förbättra och träna sin AI. Därför är det viktigt att du agerar om du inte vill att din information ska användas på detta sätt.

Liknande texter

Vilka jobb kommer AI ta över?

Artificiell intelligens (AI) har på senare tid utvecklats snabbt och blir allt mer vanlig i olika branscher. Den här snabba utvecklingen har lett till frågor om vilka jobb som kan tas över helt av AI i framtiden. I den här artikeln ska vi titta närmare på just det och...

Övriga ämnen