Hur bildgooglar man?

Hur bildgooglar man?

2024-06-29 | Internet

I dagens digitala värld har bildgoogling, även kallat bildsökning, blivit ett verktyg som allt fler använder. Men vad betyder det egentligen att bildgoogla?

Bildsökning är ett söksätt där man laddar upp en bild på Google och får resultat på liknande bilder. Denna funktion används ofta för att hitta inspiration, verifiera källor eller ta reda på var en viss bild kommer ifrån.

Så bildgooglar man

Här är en steg-för-steg-guide för hur du kan söka med bilder på Google:

  1. Besök Google Bildsökning – Börja med att gå till Google Bilder på sidan https://images.google.com.
  1. Ladda upp en bild – Klicka på kameraikonen i sökfältet. Här kan du välja att antingen ladda upp en bild från din enhet eller klistra in webbadressen till en bild som finns online. Om du använder en dator kan du också dra och släppa bilden direkt i sökfönstret.
  1. Granska resultaten – När Google har bearbetat bilden, visas en lista med relaterade bilder.
  1. Förfina din sökning – Om resultaten inte matchar det du letar efter, kan du försöka förbättra din sökning genom att använda en annan bild som kanske är tydligare.

Vad innebär det att bildgoogla?

Att bildgoogla innebär att man använder en sökmotor för att hitta bilder på internet. Men istället för att bara skriva in ord som vid en vanlig sökning, laddar man som sagt upp en egen bild för att få information om den.

När man bildgooglar kan man till exempel ta reda på var en viss bild kommer ifrån, hitta liknande bilder eller få mer information om bilden.

Bildgoogla iPhone & andra smartphones

Att bildgoogla på en iPhone eller annan smartphone är enkelt och smidigt. Nedanför ser du en steg-för-steg guide för hur Google bildsök iPhone och andra smartphones fungerar:

Kopiera eller spara bilden – Börja med att kopiera den bild du vill söka på, eller spara bilden till ditt bildbibliotek. För att spara en bild, håll ned på bilden tills en meny dyker upp och välj ”Spara bild”.

Gå till Google Bildsökning – Öppna din webbläsare och gå till Google Bildsökning genom att besöka https://images.google.com.

Välj eller klistra in bilden – Klicka på kameraikonen i sökfältet. Här får du två alternativ – antingen kan du välja att ladda upp bilden från ditt bildbibliotek, eller så kan du klistra in bilden om du har kopierat den.

Titta på resultaten – När bilden har laddats upp kommer Google att visa en lista med relaterade bilder och webbplatser. Du kan nu granska dessa resultat för att hitta den information du letar efter.

När är Google bildsökning användbart?

Google bildsökning är ett kraftfullt verktyg som kan vara till stor hjälp i många olika situationer. Här är några exempel på när du kan ha stor nytta av att använda bildsökning:

  • Om du har en bild på något men inte vet vad det är, kan du använda Google bildsökning för att identifiera objektet.
  • Bildsökning är också praktisk när du vill hitta ursprunget till en bild. Om du har en bild och vill veta var den kommer ifrån, kan du med hjälp av Google bildsökning hitta den ursprungliga källan.
  • En annan situation där bildsökning kan vara mycket användbar är när du vill söka efter liknande bilder. Om du har en bild och vill hitta fler bilder som liknar den, kan du använda bildsökning för att hitta liknande bilder.
  • Google bildsökning kan också användas för shopping. Låt säga att du har en bild på en produkt du vill köpa, då kan du använda bildsökning för att hitta var produkten säljs. Google visar ofta länkar till butiker som säljer produkten, vilket gör det enklare att jämföra priser och hitta bästa köpet.
  • Slutligen kan bildsökning ge dig ytterligare information om en bild. Genom att använda denna funktion kan du få reda på mer om bildens bakgrundshistoria, relaterade nyheter eller artiklar där bilden har använts.

Liknande texter

Internetdelning iPhone & Samsung – så gör du

Internetdelning är en funktion som gör att du kan dela din mobiltelefons internet med andra enheter, som surfplattor och datorer. Det betyder att du t.ex. kan använda din iPhone- eller Samsung telefon som en liten router, så att andra enheter kan ansluta till internet...

Driftstörningar och driftinformation för bredband och TV

Har du haft internet problem idag? Då är det mycket sannolikt att det kan vara en driftstörning. I en värld där många är beroende av stabilt internet och en fungerande TV, är driftstörningar mer än bara ett irritationsmoment – de kan påverka vardagen betydligt. Det är...

Övriga ämnen