Discovery plus

Discovery Plus

2024-06-23 | Underhållning

Discovery Plus (Discovery+) var en streamingtjänst från Discovery Networks Sweden, lanserad i Sverige den 5 januari 2021. Ursprungligen känd som Dplay, erbjöd Discovery plus ett omfattande utbud av innehåll från Discovery-kanalens många program och serier.

I maj 2022 tillkännagavs det att WarnerMedia, ägt av det amerikanska telekombolaget AT&T, skulle slås ihop med Discovery Inc., ägarna av Discovery Networks Sweden, för att bilda det nya bolaget Warner Bros Discovery (WBD). En av de stora besluten som följde var att slå ihop streamingtjänsterna HBO Max och Discovery+ till en gemensam plattform. Den 21 maj 2024 lanserades den nya streamingtjänsten Max, vilket markerade slutet på Discovery+ som en självständig tjänst.

Vad var Discovery plus?

Discovery plus, även känt som Discovery+, var en streamingtjänst som tillhandahölls av Discovery Networks Sweden. Tjänsten lanserades den 5 januari 2021 och ersatte den tidigare tjänsten Dplay. Discovery plus erbjöd ett brett utbud av innehåll från Discovery-kanalens populära program och serier, inklusive dokumentärer, realityshower, dokumentärer och en hel del sport.

Discovery plus var en del av en större strategi för att möta den ökande efterfrågan på streamat innehåll och konkurrera med andra etablerade streamingtjänster. Med sin användarvänliga plattform och omfattande bibliotek av högkvalitativa program blev Discovery plus snabbt ett populärt val bland svenska tittare.

Inför fotbollssäsongen 2020 tog Discovery Plus över sändningarna av Allsvenskan och Superettan. Men efter sammanlagningen med HBO Max är det idag på streamingtjänsten Max man kan se matcherna från Sveriges två högsta serier i fotboll på herrsidan.

Utöver de fria tv-kanelerna kunder man på Discovery Plus se program och serier från följande kanaler:

 • Kanal 5
 • Kanal 9
 • Kanal 11
 • Discovery Channel
 • Eurosport 1
 • Eurosport 2
 • TLC
 • Animal Planet
 • Discovery Science
 • Investigation Discovery
 • Animal Planet HD

Discovery plus pris – vad kostade det?

Discovery plus erbjöd flera olika abonnemang för att passa olika tittares behov och preferenser. Priserna varierade beroende på vilket paket man valde, där varje paket innehöll olika mängder innehåll och kanaler. Här är en översikt över alla Discovery+ plus abonnemang och vilka priser de hade:

Alla abonnemang förlängdes automatiskt om de inte sades upp.

Discovery plus Underhållning (med reklam)

Detta paket innehöll allt tillgängligt innehåll på Discovery plus, inklusive underhållningsprogram och dokumentärer, med över 10 000 timmar exklusiva titlar tillgängliga innan de visades i TV-tablån. Innehållet visades dock med reklamavbrott.

Pris per månad. 49 kr

Årsabonnemang. Ej tillgängligt

Discovery plus Underhållning (utan reklam)

Utöver allt innehåll som fanns i gratisversionen av Discovery plus, erbjöd detta paket samma omfattande urval av underhållning och dokumentärer helt utan reklamavbrott.

Pris per månad. 89 kr

Årsabonnemang. Ej tillgängligt

Discovery plus Sport

Detta paket inkluderade allt innehåll från Discovery plus Underhållning samt 12 livekanaler från Discovery och SVT. Paketet erbjöd även sportsändningar inom bland annat tennis och cykling.

Pris per månad. 179 kr

Årsabonnemang. Ej tillgängligt

Discovery plus Sport Premium

Förutom allt innehåll från Discovery plus Live, innehöll detta paket ett komplett TV-paket med 12 livekanaler samt sändningar från Allsvenskan och Superettan.

Pris per månad. 349 kr

Årsabonnemang. Ej tillgängligt

Discovery plus Underhållning + TV

Detta paket gav tillgång till allt på Discovery plus samt 12 streamade kanaler, inklusive TV4, Sjuan och TV12.

Pris per månad. 149 kr

Årsabonnemang. Ej tillgängligt

Discovery plus Sport Premium + TV4 Sport

Utöver allt som ingick i Discovery plus Sport Premium, erbjöd detta paket tillgång till alla linjära sportkanaler från C More samt TV4, Sjuan och TV12. Detta inkluderar matcher från bland annat Champions League, SHL, HockeyAllsvenskan, Serie A och LaLiga.

Pris per månad. 549 kr

Årsabonnemang. Ej tillgängligt

Discovery plus erbjudande

Discovery Plus erbjöd regelbundet kampanjer på sina olika paket, vilket gav tittare chansen att njuta av deras omfattande innehåll till rabatterade priser. Dessa kampanjer inkluderade ofta rabattkoder som kunde användas för att få exempelvis den första månaden gratis eller till reducerat pris. Dessa erbjudanden varierade över tid, men de var ett populärt sätt för nya användare att prova tjänsten och upptäcka allt som Discovery Plus hade att erbjuda.

Att hålla utkik efter ett aktuellt Discovery Plus erbjudande kunde därför vara ett utmärkt sätt att få tillgång till deras breda utbud av program och serier till ett lägre pris. Många av dessa erbjudanden marknadsfördes genom deras webbplats och nyhetsbrev, samt via olika partner och kampanjer. Genom att utnyttja dessa kampanjer kunde tittarna få en smak av tjänstens fulla potential utan att binda sig till ett långvarigt abonnemang från början.

Discovery plus gratis – fanns det?

Det var inte särskilt vanligt att Discovery Plus erbjöd sina tjänster helt gratis, men det förekom tillfällen då nya användare kunde dra nytta av speciella kampanjer. Under vissa perioder släppte Discovery Plus rabattkoder som gjorde det möjligt att få en månads gratis tillgång till deras innehåll. Dessa kampanjer var ett sätt för tjänsten att locka nya användare att prova på det omfattande utbudet av program och serier utan kostnad under en begränsad tid.

Dessa erbjudanden var dock tillfälliga och ofta begränsade till specifika kampanjperioder.

Vad ingick i ett Discovery+ plus abonnemang?

Vad som ingick i ett Discovery+ plus abonnemang berodde såklart på vilket av alla de olika abonnemangen du prenumerant på. Om man ser till allt som fanns Discovery Plus så erbjöd plattformen ett omfattande utbud av innehåll.

Underhållning och dokumentärer

Alla abonnemang gav tillgång till ett stort antal underhållningsprogram och dokumentärer. Detta inkluderade över 10 000 timmar av exklusiva titlar som var tillgängliga innan de visades på TV. Programmen omfattade allt från realityshower till djur- och naturdokumentärer, vilket gjorde det enkelt för tittarna att hitta något som passade deras intressen.

Reklamfritt innehåll

För de som valde ett abonnemang utan reklam, erbjöd Discovery+ möjligheten att njuta av alla deras program utan avbrott. Detta var en attraktiv funktion för många tittare som ville ha en ostörd tittarupplevelse.

Sport

Discovery+ plus abonnemang kunde också inkludera sportinnehåll. Beroende på vilket paket man valde, fick abonnenterna tillgång till livekanaler som sände sportevenemang inom tennis, cykling och andra sporter. De mer omfattande paketen, som Discovery+ Sport Premium, inkluderade även sändningar från Allsvenskan och Superettan.

Livekanaler

Vissa abonnemang inkluderade tillgång till flera livekanaler från Discovery och andra partners som SVT och TV4. Detta gjorde det möjligt för abonnenterna att titta på sina favoritkanaler i realtid, direkt genom Discovery+ plattformen.

Exklusivt innehåll

Abonnemangen gav också tillgång till exklusivt innehåll som inte var tillgängligt någon annanstans. Detta kunde inkludera specialavsnitt, bakom kulisserna-material och andra unika program som bara fanns på Discovery+.

Enheter man kunde använda Discovery plus på

Discovery Plus erbjöd flexibilitet och tillgänglighet genom att stödja streaming på en mängd olika enheter. Förutom möjligheten att streama direkt i webbläsaren på PC eller Mac via discoveryplus.se, kunde användare njuta av sitt favoritprogram på följande enheter:

Mobila enheter och surfplattor

Android-telefoner och surfplattor

iPhone

iPad

Smart TVs och streaming-enheter

Android TV (Android 7 eller senare)

Apple TV4

Samsung smart TV (Tizen 3.0 eller senare)

Skärmdelning och casting

Airplay (för iPhone och iPad)

Chromecast

Discovery plus logga in – steg-för-steg

Att logga in på Discovery Plus var alltid enkelt och smidigt. Du kunde följa dessa steg för att komma igång:

1. Öppna Discovery Plus-webbplatsen eller appen

Gå till discoveryplus.se/tv om du använder en webbläsare på din PC eller Mac.

Öppna Discovery Plus-appen på din mobiltelefon, surfplatta eller smart TV.

2. Klicka på ’Logga in’

På webbplatsen: Klicka på ”Logga in” uppe till höger på skärmen.

I appen: Tryck på ”Logga in” på startsidan.

3. Ange dina inloggningsuppgifter

Skriv in din e-postadress och ditt lösenord som du registrerade när du skapade ditt Discovery Plus-konto.

Om du har glömt ditt lösenord, klicka på länken ”Glömt lösenord?” för att återställa det.

4. Klicka på ’Logga in’

Efter att ha fyllt i dina uppgifter, klicka på ”Logga in” knappen för att få åtkomst till ditt konto.

5. Navigera till ditt innehåll

När du är inloggad, kan du börja utforska och streama allt innehåll som Discovery Plus erbjuder.

Säga upp Discovery plus – hur gjorde man det?

Det fanns tre olika sätt att säga upp Discovery Plus, beroende på hur och var man tecknade abonnemanget från början. Här är en guide för hur man gjorde det:

Via Discovery Plus hemsida Om man registrerade sig på hemsidan (discoveryplus.se) avslutade man abonnemanget genom att gå till www.discoveryplus.com/se/my-account. Där klickade man på ”Avbryt” bredvid ”Avsluta prenumeration”.

Via iTunes För de som skaffade abonnemanget via iTunes (exempelvis med iPhone eller iPad) avslutade man det genom att gå till Inställningar > Ditt namn > Abonnemang. Där fanns en lista över aktiva abonnemang, och man klickade på ”Avbryt abonnemang” för att avsluta det.

Via Google Play Butik Om man skaffade abonnemanget via Google avslutade man det i appen Google Play Butik. Man klickade på sin profilikon, valde ”Betalningar och prenumerationer” och sedan ”Prenumerationer” för att avsluta prenumerationen.

Vanliga frågor och svar om Discovery Plus

Vilken ljud- och bildkvalitet hade Discovery Plus?

Discovery Plus visade sitt innehåll i full HD och med 2.1-ljudkvalitet, vilket gav en högkvalitativ tittarupplevelse för användarna.

Kunde man ladda ner program och serier på Discovery Plus?

Ja, det var möjligt att ladda ner program och serier från Discovery Plus för att titta offline. Detta var särskilt praktiskt för användare som ville se sitt favoritmaterial utan att behöva vara uppkopplade till internet.

Kunde man kolla på Discovery Plus utomlands?

Ja, man kunde titta på Discovery Plus inom hela EU. De flesta program gick även att se i hela världen, beroende på visningsrättigheterna i olika länder. Detta gjorde det enkelt för användare att fortsätta följa sina favoritprogram även när de var utomlands.

Hur många enheter kunde man kolla Discovery Plus på?

Discovery Plus kunde streamas på upp till två enheter samtidigt, vilket gjorde det möjligt för flera användare i samma hushåll att titta på olika program samtidigt.

Liknande texter

Netflix

Netflix har blivit en av de mest populära streamingtjänsterna i världen, med miljontals användare som varje dag tittar på filmer, serier och dokumentärer. Men vad är det som gör Netflix så speciellt? Hur fungerar tjänsten och vad kan du förvänta dig som användare? I...

Britbox Sverige

Välkommen till din guide för Britbox i Sverige! Om du gillar brittiska TV-serier och filmer, har du kanske hört talas om Britbox. Det är en streamingtjänst som har massor av brittiska program och filmer. I den här guiden kommer vi att berätta allt du behöver veta om...

Övriga ämnen