Allente

Allente

2024-07-02 | Underhållning

Allente är en nordisk leverantör av TV och bredband som bildades i maj 2020 genom sammanslagningen av Viasat och Canal Digital. Företaget erbjuder en mängd olika tjänster, inklusive TV-kanaler, bredband och streamingtjänster.

Allente strävar efter att ge sina kunder en enkel och bekväm upplevelse, oavsett om man gillar att titta på traditionell TV eller streama sina favoritprogram online.

Vad är Allente?

Allente är som sagt en nordisk TV- och bredbandsleverantör, skapad genom sammanslagningen av Viasat och Canal Digital. Företaget är mest känt för sitt stora utbud av TV-kanaler, men de erbjuder också snabbt och pålitligt bredband via fiber.

Med ett brett utbud av tv-kanaler, filmer, serier och sportevenemang, både via satellit och internet, strävar Allente efter att möta kundernas varierande behov och intressen.

Allente bredband

Allente erbjuder ett brett utbud av bredbandsabonnemang som passar olika behov och förutsättningar. Hastigheterna för de olika bredbanden kan variera beroende på var du bor och vilket nät din adress tillhör. Oavsett vilken hastighet du väljer, kan du vara säker på att Allente levererar en stabil och snabb internetuppkoppling.

Här är en översikt över de bredbandsabonnemang som Allente erbjuder:

 • Bredband 100/100 Mbit/s – från 429 kr i månaden
 • Bredband 250/250 Mbit/s – från 529 kr i månaden
 • Bredband 500/500 Mbit/s – från 629 kr i månaden
 • Bredband 1000/1000 Mbit/s – från 929 kr i månaden

En av de största fördelarna med Allentes bredbandsabonnemang är att det inte finns någon bindningstid. Detta innebär att du kan avsluta ditt Allente abonnemang när som helst utan att behöva betala extra avgifter eller vara låst till ett långsiktigt kontrakt.

Allente TV

Allente erbjuder en mängd olika alternativ för tv-tjänster, som passar olika behov och preferenser. Oavsett om du föredrar tv via fiber, parabol eller streaming, har Allente sannolikt ett paket som passar dig.

Dessutom finns det tillvalspaket för både fiber- och parabol-tv, så att du kan anpassa ditt tv-utbud efter dina önskemål.

TV via Fiber

Med Allente TV via fiber får du en stabil och högkvalitativ tv-upplevelse. Följande Allente TV paket finns att välja mellan:

 • Basic – 349 kr/mån
 • Standard – 529 kr/mån
 • Premium – 849 kr/mån

TV via Parabol

För dig som föredrar tv via parabol erbjuder Allente följande paket:

 • Parabol Basic – 349 kr/mån
 • Parabol Standard – 529 kr/mån
 • Parabol Premium – 849 kr/mån

TV via Streaming

För dig som vill streama tv erbjuder Allente dessa paket:

 • Stream Basic – 149 kr/mån i 3 månader, därefter 249 kr/mån
 • Stream Flex 2 – 249 kr/mån i 3 månader, därefter 349 kr/mån
 • Stream Flex 4 – 349 kr/mån i 3 månader, därefter 449 kr/mån

De dyrare paketen erbjuder såklart mer innehåll än de billigare, vilket innebär fler kanaler, filmer, serier och sportevenemang.

Att välja Allente TV innebär att du får en flexibel och anpassningsbar tv-tjänst som kan möta dina specifika behov och preferenser. Oavsett om du väljer fiber, parabol eller streaming, kan du vara säker på att få en bra tv-upplevelse.

Vad kostar Allente?

Som vi har visat ovanför i texten erbjuder Allente olika prisnivåer för att passa olika behov och budgetar. För tv-tjänster kan du välja mellan fiber, parabol eller streaming, och för varje typ finns det olika paket med varierande priser. Det billigaste alternativet är 149 kr/mån och det dyraste är 849 kr/mån.

Detsamma gäller för bredband, där det finns olika abonnemang att välja mellan. När det gäller bredband går priserna från 429 kr i månaden, som billigast, till 929 kr i månaden som är det dyraste alternativet.

För en detaljerad översikt över de specifika paketen och deras priser för både tv och bredband, kan du se informationen som finns ovanför i artikeln.

Allente erbjudande

Just nu har Allente ett speciellt erbjudande för sina tv-streamingpaket. Du får 100 kr rabatt de första tre månaderna på alla tre streamingpaket. Detta är ett utmärkt tillfälle att prova Allentes tv via streaming och uppleva deras breda utbud av kanaler, filmer och serier till ett lägre pris.

Detta gäller alltså oavsett vilket paket du väljer – Stream Basic, Stream Flex 2 eller Stream Flex 4 – får du ta del av detta generösa erbjudande och spara pengar de första tre månaderna.

Hur kan man se på Allente?

Du kan se på Allente antingen via webbläsaren eller deras egna Allente app. För att titta via webbläsaren, besök https://tv.allente.se/. Här får du tillgång till alla dina favoritkanaler och program direkt från din dator.

Dessutom ingår Allente-appen i alla tv-paket från Allente. Med appen kan du enkelt titta på tv från din smartphone, surfplatta eller någon annan enhet. Appen är tillgänglig för både iOS och Android och är enkel att ladda ner och använda.

Allente logga in – hur gör man?

Här är en steg-för-steg guide för hur du loggar in på Allente, både via webben och appen.

Logga in på webben

 1. Gå till https://tv.allente.se/.
 2. Tryck på ”Logga in” som finns uppe i högra hörnet.
 3. Skriv in din e-postadress och ditt lösenord.
 4. Klicka på ”Logga in”.

Om du inte har ett konto

 1. Klicka på ”Registrera användare”.
 2. Följ instruktionerna för att skapa ett nytt konto.

Allente kundservice

Behöver du hjälp eller har frågor om Allentes tjänster? Du kan enkelt nå Allentes kundservice genom att ringa 010-19 99 900.

Öppettider för kundservice

Teknikfrågor

Måndag till fredag: 08.00 – 19.00

Lördag och söndag: 10.00 – 19.00

Fakturafrågor

Vardagar: 08.00 – 17.00

E-post

Du kan också kontakta Allente via e-post på kundservice@allente.se för att få svar på dina frågor eller hjälp med eventuella problem.

Allente driftstörningar

För att få information om eventuella driftstörningar hos Allente, kan du besöka allente.se/kundservice/driftinformation. Här uppdateras aktuell driftinformation regelbundet så att du snabbt kan få reda på om det finns några pågående problem som kan påverka din tjänst.

Detta är det bästa sättet att hålla dig informerad om eventuella avbrott eller tekniska problem och få uppdateringar om när de förväntas driftstörningar.

Vanliga frågor och svar om Allente

Nedanför svarar vi på några vanliga frågor gällande Allente!

Stavas det Allente eller Alente?

Det stavas Allente. Det finns dock en del som brukar stava det fel och skriva ”Alente”, men det korrekta namnet är Allente.

Kan man se på Allente Play utomlands?

Ja, man kan se på Allente inom hela EU och EEA.

Liknande texter

Britbox Sverige

Välkommen till din guide för Britbox i Sverige! Om du gillar brittiska TV-serier och filmer, har du kanske hört talas om Britbox. Det är en streamingtjänst som har massor av brittiska program och filmer. I den här guiden kommer vi att berätta allt du behöver veta om...

TV4 Play

TV4 Play har snabbt blivit en av Sveriges mest populära streamingplattformar, och det är lätt att förstå varför. Med ett brett utbud av program, från spännande dramaserier och engagerande dokumentärer till underhållande reality-shower och nyhetsprogram, erbjuder TV4...

Övriga ämnen