InfoTech Umeå

Surfa lugnt
Vinnarna av priset Surfa lugnt 2016 är Malin Lundqvist, Niklas Larsson Lirell, Andreas Skog och David Åkerlund.

Vinner pris med #nätkärlek

Årets vinnare av Surfa Lugnt-priset är Andreas Skog, IT-pedagog i Umeå, och UngHästen, Västerbottensteatern, för deras arbete med teaterföreställningen #nätkärlek.

Idag presenterades vinnaren i samband med Safer Internet Day i riksdagen. Vinnare blev Andreas Skog, IT-pedagog på Mediacenter vid Region Västerbotten, och #nätkärlek i Umeå tillsammans med UngHästen från Västerbottensteatern. De tar hem priset om 25 000 kronor för att fortsätta sitt föredömliga arbete med teaterföreställningen #nätkärlek.

– Att få Surfa Lugnt priset är oerhört roligt eftersom det handlar om att göra internet till en trygg plats att vara på för alla – och det är min passion, säger Andreas Skog.

För femte året i rad delas Surfa Lugnt-priset ut till den organisation som bäst främjar kommunikation mellan unga och vuxna på nätet.

#Nätkärlek

#Nätkärlek är en interaktiv teaterföreställning om livet på nätet. Föreställningen skapades 2013 tillsammans med UngHästen på Västerbottensteatern. Den ges som en föreläsning som blandas med improvisationsteater och frågor, där eleverna får ta ställning och samtala med varandra. Föreställningen har hittills visats för ca 10 000 ungdomar från åk 4 i grundskolan till åk 3 på gymnasiet.

Andreas Skog och UngHästen kommer försätta att arbeta med föreställningen i högstadiet och på gymnasiet. Förhoppningen är att kunna erbjuda en variant av #nätkärlek för mellanstadieelever med föräldrar till höstterminen 2016.

Se segerintervju nedan med vinnarna

Text avMikael Hansson
Publicerad