InfoTech Umeå

TrimmaProjekt

Trimma lanserar nytt projektverktyg

Umeåföretaget Trimma lanserar ett helt nytt projektverktyg som kan integreras mot underliggande affärssystem.

Insikt Projekt är en ny fristående produkt som Umeåföretaget Trimma nyligen lanserat. Tanken är att det ska passa olika typer av projekt, alltifrån små till riktigt stora. Det kan vara exempelvis nybyggnations-, underhålls-, investerings- eller administrativa projekt.

– Det vi är särskilt stolta över är hur kraftfullt och samtidigt enkelt verktyget är, säger Andreas Forsberg, vd Trimma.

Andreas Forsberg berättar att Insikt Projekt är tänkt att ge stöd rakt igenom hela projekt med funktioner som processmallar för olika typer av projekt, projektfaser med aktiviteter, projektdeltagare som kopplas till olika projekt och ansvar som fördelas över olika aktiviteter.

– Nummer ett var att skapa ett fantastiskt projektverktyg. Nummer två var att koppla på vår kompetens runt beslutsstöd och ekonomi. Där hittade vi något helt nytt, något som gör att Insikt Projekt verkligen står ut, fortsätter Andreas Forsberg.

Med projektverktyget kan data från verksamhetens underliggande system konsolideras och kopplas samman med projekten. Det betyder att användarna alltid arbetar med aktuella data. Utfallsdata hämtas från källsystemen och användare kan analysera budget och utfall ned på detaljnivå.

Bred lansering
Verktyget har tagits fram i samarbete med Stångåstaden, Linköpings största bostadsbolag med närmare 20 000 lägenheter.

– Det här verktyget bryter ny mark. Vi kan redan nu se hur vår projektstyrning ger oss nya insikter, större kontroll och i slutändan kan vi ta bättre beslut. För oss har det varit både kul och intressant att tillsammans med Trimma ta fram en sådan här produkt och min förhoppning är att andra kommer uppleva samma fördelar med verktyget som vi gör, säger Per Sjösvärd, IT-chef hos Stångåstaden.

Text avMikael Hansson
Foto avTrimma
Publicerad

Fler nyheter om Trimma

 • Andreas Forsberg
  1 Juni 2016

  Umeåföretag fortsätter växa

  Umeåföretaget Trimma fortsätter att växa. Målet är 50 anställda innan årets slut. Nya kunder, nu senast Svensk Bilprovning, strömmar in.

 • Andreas Forsberg
  18 Januari 2016

  Trimma köps upp av Visma

  Visma förvärvar Umeåföretaget Trimma som utvecklar och levererar verktyg och tjänster inom beslutsstöd, analys och budgetering.

 • Robert Sjöholm
  14 December 2015

  Stor order för hantering av it-tjänster

  Bluecom, dotterbolag till Umeåföretaget Trimma, lägger stor order till AVG Business för att sköta övervakning, styrning och automatisering av kundernas IT.

 • Andreas Forsberg
  3 September 2015

  Snabbväxande företag flyttar in

  Snabbväxande IT-bolaget Trimma har på fyra år fördubblat sin omsättning, från 23 till 43 miljoner kronor. Nu flyttar företaget in i nya lokaler centralt i Umeå.

Se alla relaterade nyheter