InfoTech Umeå

Teknikhuset
Teknikhusets arbetsgrupp; Mats Halfvares, Jörgen Viklund, Erik Strandman, Andreas Lindqvist, Filip Sjögren och Anton Johansson.

Teknikhuset och Svenska kyrkan bakom prisad sajt

Teknikhuset i Umeå ligger bakom Svenska kyrkans sajt som utsetts till Sveriges bästa i kategorin organisationer.

Tidningen Internetworld utser varje år de bästa webbplatserna. I kategorin ”Svenska organisationer” blev Svenska kyrkan utsedd till bästa sajt. Teknikhuset är en av leverantörerna som deltagit och utvecklat webbplatsen.

Motiveringen lyder:

Kyrkans helt nya sajt är stilren och har sökrutan i fokus. Det går snabbt att hitta relevant information om lokala aktiviteter. Med hjälp av ärkebiskopens egen podcast, bloggar och en ambitiös satsning på sociala medier (ärkebiskopen Antje Jackelén har en föredömlig närvaro på Twitter) lyckas man nå ut med kyrkans budskap i den moderna, digitala verkligheten.

Teknikhuset har (med Content Studio som publiceringssystem) utvecklat det administrativa redaktionella gränssnittet samt stor del av den bakomliggande funktionaliteten. Den redaktionella administrationen används av över 1 000 redaktörer på över 800 webbplatser (församlingar, stift, pastorat och projekt).

Både webbplatsen och administrationen är anpassad för att fungera på olika enheter (responsiv).

– En stor utmaning har varit att anpassa det redaktionella gränssnittet för att hantera redaktörer med olika kunskapsspridning. Allt från kommunikatörer till körledare. Det redaktionella gränssnittet ger redaktörerna ett flexibelt och kraftfullt verktyg för att skapa sidor. Detta samtidigt som det säkerställer behörigheter, grafisk profil, design på olika enheter säger Jörgen Viklund, serviceledare på Teknikhuset.

Projektet har utförts i nära samarbete med Svenska Kyrkan och andra inblandade leverantörer. Nyckeln till det lyckade projektet har varit att arbeta agilt och vara lyhörd för förändringar under projektets gång.

Text avMikael Hansson
Publicerad

Fler nyheter om Teknikhuset

 • TeknikhusetKonftel
  15 December 2016

  Teknikhuset bygger ny webb för Konftel

  Konftel – experterna på distansmöten – tar fortsatta kliv i den digitala transformeringen och tar hjälp av Teknikhuset i att utveckla en ny webbplats.

 • Tommy Eriksson och Jonas Osterman på Teknikhuset,
  19 November 2016

  Teknikhuset och SCA Obbola skriver avtal

  SCA Obbola tecknar ett samarbetsavtal med Teknikhuset för konsulttjänster kring förvaltning och vidareutveckling av sin beslutstödplattform.

 • Sitecore i Umeå
  17 Oktober 2016

  Ny användargrupp för Sitecore bildad

  Ett användarforum för Sitecore har bildats i Umeå på initiativ av Teknikhuset. Med i forumet finns företag som Norrmejerier, Umeå Energi och Komatsu Forest.

 • Erik Jonsson, Norra skogsägarna och Andreas Lindahl, Teknikhuset.
  11 Oktober 2016

  Nya digitala tjänster för skogsägare

  Digitala tjänster blir allt mer viktigt för skogsägare. Tillsammans med Teknikhuset satsar Norra skogsägarna därför på en ny webbportal.

Se alla relaterade nyheter