InfoTech Umeå

Joel Hörnqvist, vd på Tempus Information Systems AB
Joel Hörnqvist, vd på Tempus Information Systems AB

Stororder till Umeåföretag

Umeåbaserade Tempus fortsätter växa. Företagets system för schemaläggning och närvarohantering i förskolan allt mer populärt.

I Umeå finns unik spetskompetens för enklare hantering av schemaläggning och närvarohantering i förskolan. Företaget Tempus produkt sprids nu vidare över landet och ett stort avtal har precis tecknats med Malmö stad.

–Vi är otroligt glada att Malmö stad ser möjligheterna med digitala verktyg i förskolan, för att på ett effektivt sätt minska administrationen för sina pedagoger och med det skapa mer tid för barnen, säger Joel Hörnqvist, vd på Tempus.

Umeåbaserade Tempus har utvecklat produkten i nära samråd med kunder som tidigt sett fördelarna med dess funktioner, några exempel på framgångsrika samarbeten är Umeå och Norsjö samt Varbergs kommun. Nu tar Malmö stad in systemet till sina förskolor. Därmed blir Tempus helhetsleverantör av schemaläggning- och närvarosystem, som ska förenkla vardagen för både vårdnadshavare och pedagoger i kommunen.

– Vi är ett nischat bolag som jobbar mot förskola och fritids, vi kan dessa verksamheter och ser behovet av ett tydligt och enkelt system som ger en komplett översyn över verksamheten och barnens närvaro, och som på ett effektivt sätt kan kommunicera med användarna. Vi har digitaliserat de rutiner som redan finns i förskolan och gjort dem hanterbara på ett helt nytt sätt, säger Joel Hörnqvist.

Tempus som produkt, har sedan starten 2011 utvecklats tillsammans med kund och användare och innefattar utöver hantering och planering av schemaläggning, när- och frånvaro, även funktioner som kommunikation med vårdnadshavare och möjlighet för minskat matspill genom köksplanering baserad på barnens närvaro. Tenpus har också under sin tillväxt fått stöd av inkubatorn Uminova Innovation.

– Tempus är ett funktionellt, användarvänligt och enkelt system som kan ger ett tydligt mervärde i vardagen för både verksamheten i stort, pedagoger och vårdnadshavare, därför är vi otroligt glada att Malmö stad också vågar ge oss som nischat bolag möjlighet att leverera denna lösning för deras digitalisering av förskolan, något som vi vet kommer att ge mer tid för barnen, säger Joel Hörnqvist, vd på Tempus.

Malmö stad är nu en av drygt 30 kommuner i Sverige att implementera Tempus funktioner i sin verksamhet, något som man från företagets sida ser mycket positivt på.

– Utan våra fantastiska medarbetare, som verkligen givit allt och mer därtill hade vi inte kunnat ro i land projektet. Vi sitter på enorm kompetens trots vårt lilla format. Nu blickar vi framåt och hoppas på att kunna stödja fler förskolor runt om i Sveriges kommuner. Men först ska vi fira med glass och ballonger, avslutar Joel Hörnqvist på Tempus.

Text avMikael Hansson
Publicerad

Fler nyheter om Tempus

 • Nuiteq, Smartplanes och Limes Audio
  15 Februari 2016

  206 miljoner i statligt riskkapital under 2015

  Inlandsinnovations investeringar i företag i Norrland uppgår till 206 miljoner kronor för 2015. Det är en klar ökning sedan 2014 då investeringarna stannade på 162 miljoner.

 • Limes Audio och Tempus
  13 November 2015

  Växer med nya lokaler

  Det är med positiva tongångar och framtidstro som Umeåföretagen Limes Audio och Tempus inviger sina nya lokaler vid Vasaplan i Umeå.

 • Löpare
  17 Augusti 2015

  Svettas för ett gott liv

  Försoffade datanördar? Nej, nej. Nu är det gymmet och löprundan som gäller för att orka med krävande IT-jobb. Möt en tidigare IT-minister, en interaktionsdesigner, en systemarkitekt och en IT-chef som alla tränar för ett bättre liv.

Se alla relaterade nyheter