InfoTech Umeå

Frdrik Wester
Fredrik Wester, grundare av spelutvecklingsbolaget Paradox Interactive, kommet till Umeå och Young Startup Day.

Spelutvecklaren Fredrik Wester till Young Startup Day

Efter börsnoteringen i somras. Nu kommer Fredrik Wester från spelutvecklingsbolaget Paradox Interactive till Umeå och Young Startup Day.

Fredrik Wester, VD och huvudägare av spelutvecklingsbolaget Paradox Interactive, presenteras nu som den sista av talarna till Young Startup Day på Sliperiet i Umeå den 11 oktober. Fredrik kommer bland annat berätta om hur han har byggt upp Paradox från en studio med sju anställda till dagens börsnoterade internationella bolag med över 200 anställda.

Paradox Interactives börsnotering på Nasdaq First North Premier i början av sommaren har varit en av årets mest uppmärksammade. Bolaget som är mest känt för att ha utvecklat spel som Stellaris, Europa Universalis, Crusader Kings och Hearts of iron har sedan tidigare en tydlig koppling till Umeå. Sedan 2014 har de en studio i Umeå och Fredrik Wester är även uppväxt i Umeå.

Inspirera unga att starta företag

Huvudsyftet med Young Startup Day är att inspirera unga människor att bli egna företagare. En föreläsare som Fredrik Wester har den typ av bakgrund som verkligen kan inspirera unga, tror arrangörerna.

– Att brinna för sin idé och känna engagemang är en nyckel för att lyckas som företagare. Fredrik Wester är ett utmärkt exempel på en entreprenör som har tagit sitt eget intresse, i detta fall dataspel, och har skapat ett framgångsrikt företag, säger Jonas Nordin, regionchef Ung Företagsamhet Västerbotten som är en av arrangörerna.

Stort intresse för fullmatat program

Det fullmatade programmet innehåller, förutom Fredrik Wester, en föreläsning från den Shanghaibaserade entreprenören Tom Xiong, intervju med den Umeåbaserade investeraren och entpreprenören Ida Backlund samt pitcher från de tre företag som är nominerade till Årets unga företag på Umeågalan. Anmälan till Young Startup Day är öppen sedan förra veckan och sker via eventets hemsida.

– Vi ser att intresset för Young Startup Day är stort så det gäller att anmäla sig innan det är för sent, säger Linus Stark, näringslivsutvecklare vid Umeå Näringslivsservice.

Arrangörer av Young Startup Day är Umeå Näringslivsservice, Länsstyrelsen Västerbotten, Ung Företagsamhet Västerbotten, BIC Factory och företaget Aptum.

Text avMikael Hansson
Publicerad

Fler nyheter om Paradox Interactive

Se alla relaterade nyheter