InfoTech Umeå

Cinnober i Umeå
Delar av personalen vid Cinnober i Umeå.

Säkrar banksystem i realtid

Cinnober rekryterar Patrick Tessier som COO till nytt dotterbolag för realtidsclearing till internationella banker.

Som Infotech Umeå berättat tidigare har Cinnober bildat ett nytt dotterbolag som ska erbjuda teknologi och tjänster för realtidsclearing till internationella storbanker. Mjukvaruutvecklingen kommer främst att ske i Sverige där Cinnober har sina två största kontor, i Stockholm och Umeå.

Bolagets lösningar kommer att modernisera driften av så kallade client clearing-tjänster, ett affärsområde som är hårt pressat av nya regleringar, hårdare kapitalkrav och höga kostnader för gammal teknologi.

Cinnober har nu rekryterat Patrick Tessier som Chief Operating Officer (COO) för det nya dotterbolaget.

– Det känns jättekul att få välkomna Patrick till Cinnober-familjen. Han för med sig ovärderlig erfarenhet och kunskap med sin bakgrund på toppositioner inom flera globala investmentbanker. Han delar vår uppfattning att bankerna har en enorm potential att förbättra sina erbjudanden och bli mer effektiva med vår realtidslösning, säger Veronica Augustsson, VD på Cinnober

Om Cinnober
Cinnober är den världsledande, oberoende leverantören av finansiella system till börser och clearinghus. Det nya dotterbolaget kommer att anpassa Cinnobers prisbelönta clearing-teknologi till internationella investmentbanker och mäklarhus. Lösningen gör det möjligt för bankerna att, i realtid, få en samlad överblick av sin riskexponering i olika tillgångsslag, gentemot olika slutkunder och clearinghus.

Två år i rad (2015 och 2016) har den underliggande clearing-teknologin från Cinnober blivit utnämnd till årets Post-Trade Initiative av den London-baserade finanstidningen Financial News.

Bland Cinnobers kunder finns stora börser med extrema krav på tillförlitlighet och prestanda, såsom Australian Securities Exchange, BM&FBOVESPA, Dubai Gold & Commodities Exchange, Euronext, Japan Exchange Group, Johannesburg Stock Exchange, London Metal Exchange, LME Clear, NYSE, och Stock Exchange of Thailand.

Text avMikael Hansson
Foto avCinnober
Publicerad

Fler nyheter om Cinnober

 • Veronica Augustsson
  9 November 2016

  Cinnober går in i bankvärlden

  Cinnober satsar på realtidsclearing för banker. Idag är Cinnober dominerande leverantör av teknologin till börser och clearinghus.

 • Cinnober vinner pris.
  17 Oktober 2016

  Cinnober prisas i internationell tävling

  Cinnober fortsätter ta hem internationella segrar. För andra året i rad vinner företaget utmärkelsen Financial News Awards for Excellence med sin clearingteknik i realtid.

 • Cinnober
  22 September 2016

  Cinnober kan få stororder

  Analysföretaget Redeye är entusiastiskt över Cinnobers framtid. En ny stororder ser ut att förverkligas från en ny börsbjässe, menar Redeye.

Se alla relaterade nyheter