InfoTech Umeå

Johan Malmliden, vd på Omegapoint.
Johan Malmliden, vd på Omegapoint.

Priveq ny delägare i Omegapoint

Omegapoint Group siktar på omsättning av en miljard. Tar in Priveq Investment som investerare för en ägarandel om 40 procent.

Omegapoint grundades 2001 och är verksamma inom IT-säkerhet och utveckling av säkra IT-system inom bland annat bank och finans, bilindustrin, hälso-och sjukvårdssektorn samt media. Bolaget har ca 240 st anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå.

– Marknadens utveckling ger stora tillväxtmöjligheter för Omegapoint. Genom att Priveq kommer in som delägare förstärker vi förutsättningarna för vår fortsatta tillväxt, som baseras på vår marknadsledande kompetens inom IT-säkerhet och utveckling av säkra IT-system, säger Johan Malmliden, VD och koncernchef för Omegapoint Group.

– I och med att Priveq kommer in som största ägare skapas möjligheter för att nå målsättningen att på några års sikt nå en miljard kronor i omsättning, genom organisk tillväxt kompletterad med förvärv, avslutar Johan Malmliden.

Text avMikael Hansson
Publicerad

Fler nyheter om Omegapoint

 • hacker
  20 Juni 2017

  Internets 10 största säkerhetsrisker

  Tips från experten: Nu släpps topplistan över säkerhetsrisker alla utvecklare bör känna till för att göra företag och organisationer säkrare.

 • Mattias Sällström och Daniel Deogun.
  7 April 2016

  Snabbare leveranser ger stora fördelar

  Startups kan lära stora bolag ett avskalat sätt att leverera mjukvara. Det kallas continuous delivery och visar sig vara ett intressant ämne som lockar många till ett lunchseminarium arrangerat av Omegapoint.

Se alla relaterade nyheter