InfoTech Umeå

Teknikhuset
Andreas Lindahl är ny teknikchef på Teknikhuset i Umeå. Här tillsammans med vd Susanne Österström Dahlqvist.

Växlar upp med ny teknikchef

Efter 15 år på Sogeti tar Andreas Lindahl steget till att bli teknisk chef på Teknikhuset.
– Det är roligt att vara på plats, säger Andreas Lindahl som började sitt nya uppdrag 20 augusti.

Det är ett stabilt gäng utvecklare på Teknikhuset i Umeå som leds av vd:n Susanne Österström Dahlqvist och som nu växlar upp med att rekrytera Andreas Lindahl.

– Jag ska jobba med befintliga kunder men även göra de interna processerna bättre. Det är roligt med ett mindre företag som Teknikhuset, då får man vara med och bestämma, säger Andreas och skrattar. Han har över 15 års erfarenhet som IT-konsult på Sogeti i Umeå men han kommer ursprungligen från Lycksele.

Teknikhuset har funnits i 20 år. Vad händer i framtiden?
– Vi fokuserar på webbapplikationer som ökar affärsnyttan och vi ser även ett utökat behov av systemutveckling och systemintegration hos våra kunder.  SharePoint, Office 365, molntjänsten Azure, Umbraco och Content Studio är andra lösningar och plattformar som vi arbetar med tillsammans med våra kunder. Bland kunderna återfinns sedan många år tunga organisationer och företag som Svenska kyrkan, Skellefteå kommun, Brottsoffermyndigheten, Komatsu, Olofsfors med flera.

Vilka utmaningar ser ni i branschen?
– Det är en snabbrörlig marknad och kunderna är mer pålästa i dag. Det gäller att vara smidig och lättrörlig. Vi har korta beslutsvägar vilket gör det lättare att styra om snabbt utifrån kundens behov, säger Susanne Österström Dahlqvist, vd för Teknikhuset.

Vilka är möjligheterna?
– Det har aldrig varit tydligare att vi jobbar i en framtidsbransch.  Vi kommer att se mer systemutveckling som är hållbar och håller hög kvalitet, samt lösningar som är föränderliga över tid, säger Andreas.

– Vi lyssnar på kunderna och de lyssnar på oss. Vår styrka är att vi är bra på support och förvalta systemen gentemot kund. Det har vi över 20 års erfarenhet av, säger Susanne.

– Dessutom så lönar det sig att samarbeta med andra företag och leverantörer. Det gynnar både kunden och branschen, säger Andreas.

Ni planerar att nyrekrytera. Vilken typ av kompetens söker ni?
– Vi söker fler utvecklare och gärna fler kvinnor. Vi är i dag 20 anställda varav fyra kvinnor. Men vi vet att de är få i branschen. Utvecklarna kan ha arbetslivserfarenhet lika gärna som utbildning. Många hos oss har ett brinnande intresse för programmering och genom att gå kurser och certifiera oss på olika system så höjer vi ständigt vår kompetensnivå. I höst ska vi certifiera SharePoint-utvecklare, säger Susanne Österström Dahlqvist.

– Sedan jobbar vi på att vara en attraktiv arbetsgivare genom att skapa förutsättningar för att göra ett gott hantverk. Det är viktigt att det finns tid till att testa och labba kring ny teknik, säger Susanne Österström Dahlqvist.

Text och foto: Ingela Hjulfors Berg

Text avMikael Hansson
Publicerad

Fler nyheter om ITS, Sogeti och Teknikhuset

Se alla relaterade nyheter