InfoTech Umeå

Evry
Leif Lindgren från Evry, i mitten, har varit projektledare för implementeringen av BizView för budgethantering hos landstinget. På bilden tillsammans med Peter Nilsson och Ann-Katrin Eriksén, båda också Evry.

Ny budgethantering för landsting

Västerbottens läns landsting uppgraderar sin lösning för budgethantering med BizView som budget- och prognosverktyg. Konsultbolaget Evry har implementerat systemet.

I BizView kan budgetansvariga på olika nivåer i organisationen planera resursbehov i form av personal- och driftskostnader. Löpande under året sker därefter justeringar baserat på ändrade förutsättningar i verksamheten. Den lösning som arbetats fram ligger i framkant på så vis att inte bara kostnader hanteras, utan även timmar och smarta periodiseringar över året kan hanteras.

– Vi har i tidigare versioner av budgetsystemet arbetat länge med landstinget och deras behov runt budget. Den erfarenheten har kommit väl till pass vid införandet av BizView, säger Leif Lindgren, projektledare hos Evry.

Under 2016 kommer lanstinget också börja använda BizView för andra behov såsom intern kostnadsfördelning och för hantering av bokföringsorder.

Text avMikael Hansson
Publicerad

Fler nyheter om EVRY

 • Uniaden 2016
  15 Februari 2016

  Listas som ett av Sveriges mest spännande företag

  För tredje året i rad är Cinnober ett av Sveriges 100 utvalda Karriärföretag. På listan finns även IT-bolag som Evry, King, Dice, Google och Spotify samt gruvföretagen Boliden och LKAB.

 • Womentor
  4 Februari 2016

  IT-företag vill se fler kvinnor på chefsjobb

  ”Vill vi vara framgångsrika måste vi vara jämställda”, säger Sara Winqvist, konsultchef på CGI i Umeå. Nu går 26 svenska IT- och telekomföretag samman för att öka andelen kvinnor på ledande positioner i sina bolag.

 • Evry
  29 Oktober 2015

  Digital transformation på kunddag

  Från Microsofts affärssystem till mobilitet och digital transformation. It-konsultbolaget Evrys kunddag innehöll både bredd och djup.

 • Conny Björnehall
  20 Oktober 2015

  Ett fönster mot digitaliseringen

  Sogeti satsar stort på digitalisering och anställer experten Conny Björnehall till kontoret i Umeå. Uppgiften blir att hjälpa företag och organisationer att klara omställningen till den digitala transformationen.

Se alla relaterade nyheter