InfoTech Umeå

Stefan Eriksson och Torbjörn Karlsson
Stefan Eriksson och Torbjörn Karlsson berättar om Umeåföretaget Konftels nya mobilapp som ska göra det enklare att koppla upp sig mot telefonkonferenser.

Mobilapp ger enklare telefonkonferenser

Ett klick i mobilappen gör att konferenstelefonen på bordet startar. Nu ska det bli enklare att koppla upp telefonkonferenser.

Det är med en helt färsk nyhet som Umeåföretaget Konftel i dagarna åker till stora CeBIT-mässan i Hannover och direkt därefter till Enterprise Connect i Orlando. Genom att koppla samman konferenstelefonen Konftel 300IPx med mobilappen Konftel Unite vill Umeåföretaget förenkla möteshantering radikalt för användaren. I fortsättningen ska det räcka med ett klick för att ansluta till ett möte.

Telefonkonferenser har ibland förknippats med långa telefonnummer, möteskoder och kommandon, vilket kan skapa stress hos användarna. Man kan även känna sig osäker inför konferenstelefonen i mötesrummet. Umeåföretaget Konftel tänker nu göra hanteringen lättare med en ny IP-konferenstelefon som kan kopplas till en mobilapp.

– Vi kallar det för One Touch Conferencing. Så enkelt ska det vara att mötas på distans med superb ljudkvalitet, säger Stefan Eriksson, Marketing & Communications Manager på Konftel.

Bekväm med mobilen
– Man känner sig bekväm och hemma i sin egen mobil. Det har vi tagit fasta på i lösningen för Konftel 300IPx. Jag kan inte tänka mig ett bättre användargränssnitt till en konferenstelefon i nuläget, säger Torbjörn Karlsson, Product Manager på Konftel.

Text avMikael Hansson
Publicerad

Fler nyheter om Konftel

 • Jörgen Rönnqvist, Konftel, bnetonar hur allt fler användare vill ta med sig sin egen mobiltelefon in i konferenssamtalet.
  31 Januari 2018

  Mobilen kliver in i konferensrummet

  Sömlöshet och möjlighet att använda mobilen i konferenssamtal är viktigt när Umeåföretaget Konftel bygger telefonmöten med molntjänster.

 • TeknikhusetKonftel
  15 December 2016

  Teknikhuset bygger ny webb för Konftel

  Konftel – experterna på distansmöten – tar fortsatta kliv i den digitala transformeringen och tar hjälp av Teknikhuset i att utveckla en ny webbplats.

 • Nipun Khanna
  8 September 2015

  Siktar på fler affärer i Indien

  Umeåföretaget Konftel utökar sin närvaro i Indien och anställer Nipun Khanna som ny försäljningschef för Indien och Mellanöstern.

Se alla relaterade nyheter