InfoTech Umeå

Uniaden 2014
Trångt och fullt mellan montrarna när tusentals studenter på Umeå universitet möter närmare hundra företag. Men redan innan Uniaden, som arrangeras 26 januari 2016, möter studenter Cecilia Persson, produktivitetskonsult inom Atea, som vid en frukostföreläsning betonar vikten av mjuka frågor inom IT-branschen när hon träffar studenter vid Umeå universitet.

Mjuka frågor viktiga inom IT

De mjuka frågorna är viktiga för IT-branschen, menar Cecilia Persson, Atea. Beteendevetenskap med IT-inriktning är kunskap som behövs, betonar hon under en frukostföreläsning för studenter.

Populära studentföreläsningar med företagsbesök har blivit ett kännetecken inför studenternas stora arbetsmarknadsmässa
Uniaden
vid Umeå universitet. Nästa vecka, 26 januari, anordnas det som räknas som norra Sveriges största studentmässa men redan denna vecka får studenter möjlighet att träffa några av företagen som medverkar under mässan.

Under en frukostföreläsning i E-puben på universitetet möter Cecilia Persson, Atea, ett fyrtiotal studenter som tar chansen att över en morgonmacka, juice och kaffe lyssna till Cecilias erfarenhet av att ta steget från studier till yrkesliv.

– Det viktigaste jag kan bidra med här idag är att ge en bild av att IT-branschen också är till för andra än de rent tekniska personerna. Att även mjuka kompetenser som verksamhet, organisation och användarnära teknik, att kunskap om sådant är viktigt, berättar Cecilia Persson efter sin föreläsning.

Beteendevetenskap och IT

Cecilia Persson jobbar idag som produktivitetskonsult på Atea i Umeå, med uppgifter som att hjälpa Ateas kunder hur de på bästa sätt ska nyttja och använda teknik. Som student läste hon Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer, ett val som hon idag är mycket glad över.

– Det uppskattas mycket mer än vad jag trodde att det skulle göra, säger Cecilia Persson, och menar att hon är otroligt glad över att hon läst beteendevetenskap med IT-inriktning.

Att hennes föreläsning väcker intresse är tydligt för efteråt får hon stå länge och svara på frågor från studenter som vill veta mer om hennes bild av att kliva ut i yrkeslivet.

Temavecka

Andra tematräffar
för studenterna innan Uniaden är kodkväll med Knowit, lunchföreläsning med fackförbundet Unionen, inspirationsmöte med mentalcoachen Jon Moraeus och föreläsning med Beam Wallet, ett startup inom mobila betalningar.

Text och foto: Mikael Hansson

Text avMikael Hansson
Publicerad

Fler nyheter om Atea

 • Atea IT-arena
  5 Oktober 2016

  Molntjänster hjälper startups lyfta

  Molntjänster passar perfekt för unga startup-bolag som bara vill betala för vad de behöver, menar Jörgen Winqvist, platschef för Atea, i samband med att Atea IT-arena landar i Umeå.

 • skelleftea2x1
  27 September 2016

  Atea ska växa i Skellefteå

  Atea siktar på fler konsulter i Skellefteå. Planen är att vara omkring 30 medarbetare under 2017, skriver Atea i ett pressmeddelande.

 • Humbly rekryeterar Michael Forsberg och Olov Antonsson
  7 Mars 2016

  Humbly växer digitalt

  Digital kompetens står i fokus när kommunikationsbyrån Humbly rekryterar och växer.

Se alla relaterade nyheter