InfoTech Umeå

Andreas Skog
Andreas Skog, IT-pedagog i Umeå, kan vinna pris för sitt arbete med unga på internet.

Kan vinna pris för arbete med unga på nätet

IT-pedagogen Andreas Skog kan vinna Surfa lugnt-priset 2016. Priset går till någon som sprider kunskap om ungas vardag på internet.

Andreas Skog, lärare och IT-pedagog i Umeå, har under flera år rest omkring med föreställningen Nätkärlek tillsammans med teatergruppen UngHästen. Nätkärlek är en interaktiv föreläsning med improvisationsteater om livet på nätet som setts av över 10 000 ungdomar.

Andreas Skog är nu nominerad till Surfa lugnt-priset och den som vill rösta på Andreas Skog gör det på
Surfa lugnts webb.

Surfa lugnt-priset 

Surfa lugnt-priset delas ut till ett projekt, en organisation eller en individ som tydligt inspirerat till kommunikation, engagemang och kunskapsutbyte mellan unga och vuxna kring ungas vardag på nätet. Vinnaren av Surfa Lugnt-priset får 25 000 kr.
Vinnaren av Surfa Lugnt-priset presenteras under Safer Internet Day tisdagen den 9 februari 2016.

Nationellt initiativ

Surfa Lugnt driver ett nationellt initiativ för att höja skolans och vuxnas kunskaper om barns och ungas vardag på Internet. Syftet är att bejaka det positiva som finns i ungas liv på nätet, som engagemang, kommunikation och kunskapsutbyte, och samtidigt ge föräldrar och andra vuxna mer kunskap att hantera fallgroparna på internet, som till exempel e-mobbning och integritetsfrågor.

Bakom Surfa Lugnt står följande organisationer:
BRIS, Com Hem, Fryshuset, IT&Telekomföretagen, Post- och telestyrelsen, IIS – Internetstiftelsen i Sverige, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap samt Telenor och Bredbandsbolaget.

Text och foto: Mikael Hansson

Text avMikael Hansson
Publicerad