InfoTech Umeå

UmeJug lyssnar på Arun Gupta
Förväntansfullt inför mötet med Arun Gupta. Drygt 25 deltagare på UmeJugs workshop med Java-evangelist från Oracle. Längst fram, två av arrangörerna, Jonas Andersson och Mattias Sällström.

Java-evangelist leder workshop

Arun Gupta, java-evangelist från Oracle, har än en gång lockats till en workshop med UmeJug. Resultatet av mötet blev en kunnig djupdykning i Java EE 7 för de dryga 25 programmerare som ville lära mer av den respekterade utvecklaren från San Fransisco.

Umeå har uppenbarligen mutat in en särskild bit i Oracles java-evangelist
Arun Guptas
hjärta. För ett år sedan besökte han Umeå och San Fransisco-bon hann då med både en workshop kring Java EE 6 och äkta svensk skidåkning i vit snö.

Den här gången fick arrangörerna bakom UmeJug nöja sig med att få Arun Guptas kunskaper via en Google Hangout eftersom Gupta inte kunde lämna USA. Men tekniken fungerade väl och Arun Guptas live-sändning över internet blev mycket lyckad med djupdykning i Java EE 7 för de drygt 25 deltagande programmerarna som samlats under kvällen.

– Det kan bara hända i Umeå att över 25 deltagare är med på en Google Hangout om detta, konstaterade Arun Gupta vänligt i inledningen av sin workshop.

UmeJug, Umeå Java User Group, är en öppen grupp för alla som är intresserade av java och angränsande ämnen. Man träffas vanligen andra tisdagen 18.00 varje månad för nätverkande och kunskapsutbyte.

Här finns
mer information om gruppen UmeJug.

UmeJug
Bänkat sig för Arun Guptas workshop. Från vänster Markus Olsson och Martin Wuotila Isaksson, båda från CodeMill, samt Robert Olsson och Malin Linge, båda från Sogeti.

Text och foto: Mikael Hansson

Text avMikael Hansson
Publicerad

Fler nyheter om Codemill, Sogeti och Umejug

Se alla relaterade nyheter