InfoTech Umeå

Lisa Gill och Alison Coward
Lisa Gill och Alison Coward är två av talarna på Creative Summit i Skellefteå.

Framtidens arbete på Creative Summit

Årets tema på Creative Summit i Skellefteå är framtidens arbete.

Framtidens arbete är temat för årets Creative Summit i Skellefteå den 14 juni. Talarna till årets Creative Summit kommer från olika internationella sammanhang och har alla med sig nya perspektiv på vad framtidens arbete kan innebära.

Fyra av talarna har arrangörerna redan släppt. Lisa Gill är grundare av Reimaginaire och arbetar med nya kollaborativa arbetssätt i organisationer och företag. Alison Coward, grundare av Bracket, har som strateg och ledare av workshops stor erfarenhet av kreativa team. Mike Arauz är en av grundarna av New York-byrån August och arbetar med organisationer över hela världen när de vill förändra sitt sätt att arbeta. Jeremy Dalton arbetar för PwC med hur virtual reality och augmented reality kommer att påverka industrier och branscher.

Workshops om framtidens arbete
Förutom dessa och andra talare kan Creative Summits deltagare i år också vara med den 15 juni på ett stort antal workshops där just framtidens arbete prövas.

– Vi har utvecklat detta som en ”plusmeny” till vanliga Creative Summit där företag och organisationer kan fördjupa sig i temat genom att boka egna workshops för sina medarbetare, styrelse eller liknande, berättar Peter Mandalh från arrangören WDO.

Om åtta timmars arbetsdagen och 40 timmars arbetsveckan inte längre gäller i framtiden, hur ska vi då se på arbete? Det är en av frågorna som väcks under dessa workshops.

Andra frågor som väcks är: Hur förstår vi vilka trender som kommer att forma framtiden? Hur kan team och arbetslag kontinuerligt lära sig mer? Vad är egentligen den digitala tidsåldern och vad innebär den för både organisationer och individer?

Text avMikael Hansson
Publicerad