InfoTech Umeå

Arun Gupta
Java-evangelisten Arun Gupta, i mitten, tillsammans med arrangörerna Jonas Andersson och Mattias Sällström från Umeå Java Group.

Eftertraktad Java-evangelist på besök i Umeå

Evangelium betyder goda nyheter och det var just goda nyheter om hur mycket enklare programmering blir med Java EE 6 som Java-evangelisten Arun Guptu kunde berätta om vid en workshop för ett trettiotal utvecklare i Umeå.

Arun Gupta är en välkänd talare vid Javakonferenser över hela världen och en mycket efterfrågad Java EE-evangelist från Oracle. Att han under en dag gästade Umeå för att lära ut grunderna i Java EE 6 var därför en högtidsstund för det trettiotal utvecklare som lockats till
Umeå Java User Group
för en workshop om hur man kan skapa Java EE 6-applikationer med hjälp av verktygen NetBeans och Glassfish.

Snabbare och mer effektivt

Som en sann evangelist, med pedagogisk övertygelse och en varm hand visade Arun Gupta Umeåutvecklarna steg för steg hur deras programmering kan bli mycket snabbare och effektivare med Java EE 6. Att lektionen var uppskattad märktes tydligt i Triple Helix-lokalen på Umeå universitet där deltagarna bänkat sig med sina bärbara datorer för att på plats kunna följa Guptas anvisningar.

Deltagare lyssnar på Arun Gupta

Förväntansfulla deltagare i väntan på att lära sig mer om Java EE 6 med Arun Gupta.

– När vi startade Umejug trodde vi aldrig att vi skulle kunna få hit folk utomlands ifrån, men det visade sig ju gå bra, berättar Jonas Andersson, till vardags på Metria, som kunde berätta att han vid en utvecklarkonferens i Malmö lyssnat till Arun Gupta och sedan helt sonika frågat om han inte också skulle kunna komma till Umeå.

– Eftersom han är från San Fransisco lockade jag honom med skidåkning och vi hade tur att få en perfekt dag med vit snö och strålande sol, skrattar Jonas Andersson som tidigare på dagen varit ute med Arun Gupta i skidspåret på Röbäck.

Bygga ny kunskap

Arun Guptas första trevande försök med längdåkningsskidor och tillhörande fall på rumpan filmades av Jonas och en synbart road Arun började kvällen med att bjuda på sig själv och visa hur han hasade omkring i den norrländska vintersnön. Filmen blev inte bara en rolig inledning utan fick också en pedagogisk vinkel av Arun som jämförde nybörjarens försök på skidor med att lära sig ny programmering. Det handlar om att våga, att göra sina misstag, ta lärdomar från dem och gå vidare med ny kunskap.

– Jag vill att den här workshopen ska öka er produktivitet och att ni ska lära er tekniker, förklarade Arun Gupta innan han tog med sig utvecklarna in i Java EE 6-världen.

Mer information om arrangörerna och hur man kan gå med i nätverket finns på 
Umeå Java User Group.

Läs även
Arun Guptas blogg.

Arun Gupta

Mycket road visade Arun Gupta hur han under dagen prövat längdskidåkning för första gången i sitt liv. Ett äventyr för en Java-evangelist från San Fransisco.  

Text och foto: Mikael Hansson

Text avMikael Hansson
Publicerad

Fler nyheter om Umejug

  • Venkat Subramaniam.
    27 September 2017

    En världsutvecklare på världsturné

    Umeå är en av 50 orter i världen som under ett år besöks av världsutvecklaren Venkat Subramaniam. Intresset är mycket stort för att lyssna till honom.

Se alla relaterade nyheter