InfoTech Umeå

Veronica Augustsson
Veronica Augustsson, vd för Cinnober är utnämnd till en av Sveriges mäktigaste kvinnor bland börs-vd:ar.

Cinnobers vd en av Sveriges mäktigaste

Cinnobers vd Veronica Augustsson har utnämnts till en av Sveriges mäktigaste kvinnor i ledningen för ett börsbolag.

Veronica Augustsson ”leder programvarubolaget med en världsledande position inom finansiella IT-system och säkerhetskrav som är jämförbara med dem hos ett kärnkraftverk”, skriver Veckans affärer i sin motivering till att ranka Augustsson som den åttonde mäktigaste kvinnan bland svenska börs-vd:ar. Cinnober som hon leder är världsledande inom finansiella system för aktiebörser och clearinghus.

– Jämställdhet är något som behövs inte bara i affärsvärlden utan även i teknikbranschen. Kan jag bidra till det så är det både viktigt och roligt, kommenterar Veronica Augustsson utnämningen.

– Mångfald ger oss som företag stor konkurrenskraft. Mångfald, vare sig det handlar om kön, etnicitet eller ålder, ger bättre resultat och ökad innovation, fortsätter Veronica Augustsson.

Cinnober har huvudkontor i Stockholm med drygt 200 anställda och även ett utvecklingskontor i Umeå där ett 70-tal medarbetare finns. Inom bolaget finns närmare 30 nationaliteter representerade och frågor av mångfaldskaraktär har hög prioritet. Exempelvis uppmuntrar man aktivt unga tjejer att söka utbildningar med teknisk inriktning och har även startat en traineeutbildning i Umeå.

Text avMikael Hansson
Publicerad

Fler nyheter om Cinnober

 • Cinnober i Umeå
  14 Februari 2017

  Säkrar banksystem i realtid

  Cinnober rekryterar Patrick Tessier som COO till nytt dotterbolag för realtidsclearing till internationella banker.

 • Veronica Augustsson
  9 November 2016

  Cinnober går in i bankvärlden

  Cinnober satsar på realtidsclearing för banker. Idag är Cinnober dominerande leverantör av teknologin till börser och clearinghus.

 • Cinnober vinner pris.
  17 Oktober 2016

  Cinnober prisas i internationell tävling

  Cinnober fortsätter ta hem internationella segrar. För andra året i rad vinner företaget utmärkelsen Financial News Awards for Excellence med sin clearingteknik i realtid.

Se alla relaterade nyheter