InfoTech Umeå

Kontakt

Hör av dig till oss med frågor eller funderingar kring satsningen Infotech Umeå vid Uminova Innovation, eller det affärsstöd vi erbjuder. Mikael Hansson tar gärna emot nyhetstips om allt som händer i techbranschen.

 • Linus Stark, marknads- och kommunikationsansvarig

  linus.stark@uminovainnovation.se
  073-047 70 02

  Linus Stark är marknads- och kommunikationsansvarig för InfoTech Umeå på Uminova Innovation. Han är utbildad civilekonom med inrikting mot marknadsföring på Handelshögskolan vid Umeå universitet. Linus har de senaste sex åren arbetat med platsmarknadsföringen av Umeå och har tidigare arbetat med marknadsföring och kommunikation på Unga Aktiesparare och Apple.

 • Maria-Olofsson-Uminova-Innovation

  Maria Olofsson, projektledare

  maria.olofsson@uminovainnovation.se
  070-419 11 88

  Maria Olofsson är projektledare på Uminova Innovation, med huvudansvaret för Infotech Umeå. Hon är utbildad civilingenjör i teknisk kemi och har en tec lic i biokemi vid Umeå universitet. Tidigare har hon arbetat med marknadsföring och koordinering på träningsanläggningen IKSU. Maria driver också eget företag inom träning och hälsa, arbetar som instruktör och utbildare och brinner för att inspirera och motivera andra!

 • Mikael Hansson

  Mikael Hansson, redaktör

  mikael.hansson@uminovainnovation.se
  070-553 06 18

  Mikael Hansson är redaktör för infotechumea.se där han bevakar den regionala tech-branschen. Han drivs av en stark ambition att förklara hur it-området förändrar samhället och ger nya förutsättningar för näringsliv, offentlig sektor och vardagsliv. Mikaels erfarenheter spänner över flera områden, allt från eget företagande inom mediebranschen till kommunikation för folkrörelser och universitet. 2013-2115 satt han med i en rådgivande expertgrupp, knuten till Digitaliseringskommissionen, utsedd av regeringen.

 • Sara-Olofsdotter-Uminova-Innovation

  Sara Olofsdotter, affärscoach

  sara.olofsdotter@uminovainnovation.se
  0703-421145

  Sara Olofsdotter är affärscoach på Uminova Innovation. Hon är utbildad marknadsekonom med 15 års erfarenhet från tech- och mediebranschen i Stockholm och har även varit varumärkeschef på Norrmejerier. Sara har drivit en rad olika digitala startup-satsningar, så som SEB:s lansering av Internetbanken och Aftonbladets nya betaltjänster på nätet. Med sin breda erfarenhet från olika roller i näringslivet har hon full koll på hur man hittar nya intäktskällor, utvecklar affären och säkrar tekniken bakom. En av hennes specialiteter är konsten att våga ta betalt för sitt innehåll och driva sälj.

 • Andreas-Lind-Uminova-Innovation

  Andreas Lind, affärscoach

  andreas.lind@uminovainnovation.se
  090-15 48 48
  076-200 11 40

  Andreas Lind är affärscoach på Uminova Innovation. Innan dess var han med och grundade tre företag som arbetar kring annonsfinansierade affärsmodeller på Internet. Ett av bolagen som startades var bloggplattformen Devote.se som kom att bli en av de mest besökta webbplatserna i Sverige. Bolaget såldes 2010 till Stampen Media Partner. Andreas har studerat Systemvetenskap vid Umeå Universitet och är ICF-diplomerad coach.

 • Fredrik-Nyström-Uminova-Innovation

  Fredrik Nyström, affärscoach

  fredrik.nystrom@uminovainnovation.se
  090-15 48 55
  070-533 68 11

  Fredrik Nyström är affärscoach på Uminova Innovation. Han har bred erfarenhet av att jobba med bolag i olika faser. Dels har han drivit egna företag, dels har han hjälp till att bygga företag utifrån ett logistiskt och organisatorisk perspektiv. Fredrik har också vana av uppkapitaliseringsprocesser i olika branscher. Som IT Management-konsult har han jobbat på produktbolag som Boomerang, Bonnier Multimedia och SYSteam. I Umeå var han med och grundade webbyrån base media. Fredrik kommer senast från CONNECT Norr där han jobbat som projektledare i Västerbotten med utveckling av tillväxtbolag.

 • Jan-snygg

  Jan Snygg, affärscoach, särskilda projekt

  jan.snygg@placeconsulting.se
  070-536 53 40

  Jan Snygg är affärcoach med gedigen erfarenhet inom affärsutveckling. Han har verkat på alla nivåer, i stora företag som Ericsson, i små tillväxtbolag och även som riskkapitalist. Hans konsultuppdrag åt universitet, kommuner och landsting, har gett honom en god förståelse för de olika situationer och kulturer som behöver samverka vid regional utveckling. Jans drivkraft är viljan att arbeta med utveckling av näringslivet, mot ett mer innovativt och långsiktigt hållbart samhälle.