InfoTech Umeå

Johanna Björklund, mitten, firades med priset Årets Pay It Forward för sin inspiration till nya unga startup-entreprenörer. På bilden tillsammans med prisutdelarna Lena Öhlund, Bic Factory, och Maria Olofsson, Uminova Innovation.
22 Februari 2018

Vinner pris för inspiration till unga

Forskaren och entreprenören Johanna Björklund vinner priset Årets Pay It Forward för sin inspiration till nya unga startup-entreprenörer.

Frode Langmoen, till höger, som arbetar med IBM:s kontakter med startups och partners, ingick i den expertpanel som Acceleratorprogrammets deltagare fick möta. Här i samtal med Jonas Sandberg från Accurate Player.
20 Februari 2018

Expertpanel borrade i affärsidéer

En nyttig genomgång av sina affärsidéer fick startup-företag från Uminova Innovations Acceleratorprogram när de fick möta en expertpanel.

Lars Stenlund, vd Vitec.
20 Februari 2018

Vitec fortsätter växa med uppköp

Med ett starkt kassaflöde och resultat fortsätter Vitec växa. 2017 års visar flera framsteg för börsbolaget från Umeå.

Oskar Jonsson och Andreas Vidman ser fram mot en internationell marknad för deras företag Prediktera.
19 Februari 2018

Prediktera siktar internationellt

Är det skal kvar i nötpåsen? Vilka egenskaper har osten? Predikteras avancerade teknik för bildanalys ska nu nå internationell marknad.

Ingrid Westman, Spacetime, och Meiju Vartiainen, Mowida, fanns med som deltagare på Match Up i Umeå.
16 Februari 2018

Vill få fler kvinnor till startup-företag

Fler kvinnor som vill driva startup-företag behövs. Det var investerarpanel överens om när Match Up lockade närmare 250 deltagare till after work i Umeå.

Andreas Christiansen, investerare från Northern Light Capital, är med på Match Up i Umeå för att hitta nya startup-bolag att investera i.
16 Februari 2018

Söker rätt bolag att investera i

Att hitta rätt startup-bolag för en investering tar sin tid. För investeraren Andreas Christensen är det viktigt att först lära känna bolaget ordentligt.

NordskenOrchstar
15 Februari 2018

Nordsken får ny huvudsponsor

Elgiganten satsar på e-sport, blir huvudsponsor och medarrangör till Nordsken i Skellefteå, norra Skandinaviens största spelfestival.